duminică, 26 iulie 2009

Help: de ce ingerasii sunt invizibili?

Asta e intrebarea pe care mi-a pus-o baiatul meu astazi. I-am zis ca o ma gindesc la un raspuns. M-am tot gindit si nu mi-a venit nicio idee. Asa ca va cer ajutorul, as vrea un raspuns care sa multumeasca un baiat curios de 5 ani. :) Va multumesc anticipat!

marți, 21 iulie 2009

Dialoguri

- Vlad, mai vrei o sora sau un frate?
- Neaaaa, imi ajunge o surioara distrugatoare!
:)))

luni, 20 iulie 2009

Piine cu rosii si busuioc


O piinica foarte aromata, reteta preluata de la leoflori de pe site-ul bucataras.ro.

Ingrediente

* 3 Linguri ulei de masline
* 180 ml. apa calduta
* 1 1/2 lingurita sare
* 1 Lingura zahar
* 500 gr. faina alba
* 1 lingurita drojdie uscata
* 2 rosii potrivite taiate cubulete mici si scurse bine
* 4 lingurite busuioc uscat (sau 2 Linguri busuioc proaspat)

Mod de preparare

Am amestecat drojdia cu faina , le-am lasat 15 minute.
Apoi am adaugat sarea, zaharul, ulei , apa, busuioc si am framantat.
La sfarsit am pus si rosiile si am framantat, adaugand cateva prafuri de faina pana s-a dezlipit aluatul de castron. Am lasat la crescut la cald 1 ora. Pe masa infainata (aluatul era cam lipicios) am dat o forma de franzela, am pus in tava si am lasat iar la crescut 30 minute.

Am uns cu ou batut si am copt in cuptorul incins tare, cca 25 minute pana a iesit scobitoarea curata.


Eu am folosit sucul de la rosiile scurse, l-am completat cu apa pina la 180 ml si am dizolvat drojdia in el.
Aici o mica dovada a faptului cit de buna e piinea :)

miercuri, 8 iulie 2009

Ardei copti in sos de rosii


Reteta pentru concursul Oliviei.

Ingrediente pentru 2 portii:

4 ardei medii (300 g greutate totala: (72 kcal)
500 g rosii (90 kcal)
1 morcov (70 g: 28 kcal)
1 ceapa (70 g: 29 kcal)
1 lingurita ulei de masline (7.5 ml: 62 kcal)
sare, piper, busuioc, oregano, usturoi
total 2 portii: 281 kcal, total 1 portie: 140 kcal

Ardeii se coc pe gratar sau pe plita (eu folosesc o tava veche, numai in acest scop).

Se pun intr-un vas acoperit si se lasa la racit.
Intre timp se oparesc rosiile,
se decojesc si se dau prin blender, impreuna cu ceapa si morcovul(in mai multe ture, daca blenderul e prea mic).
Intr-un ceaun se infierbinta uleiul, se toarna legumele tocate, se sareaza si se condimenteaza, se tine pe foc mediu-mare cam 10-15 minute.
Se decojesc ardeii si se adauga in sosul de rosii, se mai tine pe foc 5 minute, apoi se adauga usturoiul si se inchide focul.
Se servesc cite 2 ardei la o portie, acoperiti generos cu sos de rosii.
In afara dietei, acest fel de mincare se poate consuma cu orez sau paste. In acest caz, ardeii se pot taia fisii inainte de a fi pusi in sos (evident, curatati de cotor si seminte).

P.S.: E mai buna in varianta rece, o mincare racoroasa si delicioasa pe timp de vara.

luni, 6 iulie 2009

Gofre cu Nesquik


Inspirate de Miha, dupa ce am facut inghetata ei cu Nesquick.

Compozitie:
3 oua
150 g zahar
1 fiola vanilie
100 g unt topit
1 paharel iaurt (150 g)
faina (cit sa iasa un aluat ca de chec, dar mai gros)
1 plic de praf de copt, amestecat in faina
1 virf de cutit de bicarbonat, amestecat in faina
2 linguri de cacao nesquick

Ouale se bat spuma cu zaharul si vanilia, se adauga untul topit, apoi iaurtul si faina. La sfirsit se incorporeaza praful de nesquick.
Forma de gofre se inferbinta si se unge, folosind o pensula, cel mai bine cu ulei de palmier, care nu arde si nu face fum. Se toarna cite o lingura plina de aluat pentru fiecare gofra, se inchide aparatul si se tine citeva minute. Se verifica, si daca gofra e rumenita, e gata. Se scot gofrele sa se raceasca pe un gratar.

Argument

Ieri Vlad a avut o neintelegere cu taica-su si a venit la mine sa-i fac dreptate:
- Mami, du-te te rog si-l cearta pe tati!
- De ce?
- Pentru ca esti sotia lui!

:))

miercuri, 1 iulie 2009

...


millenium-fata sihastra
Asculta mai multe audio Muzica
Related Posts with Thumbnails
© All rights reserved Natalia Negara
Toate fotografiile de pe acest blog sunt protejate de legea copyright-ului.
Folosirea in orice scop sau publicarea lor se face numai cu acordul proprietarului.