miercuri, 28 ianuarie 2009

Prajitura "O noapte la Venetia"

Sursa

Pentru blatul alb:
6 albusuri
6 linguri de zahar
100 g cocos
5 linguri faina

Pentru blatul maro:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1/2 plic praf de copt
2 linguri cacao

Pentru crema:
6 galbenusuri
150 g zahar
5 linguri lapte
200 g unt

Pentru glazura:
100 g ciocolata
50 g unt
2-3 linguri lapte

Se prepara aluatul alb: se bat albusurile cu zaharul, se adauga cocosul si faina. Se toarna aluatul intr-o tava unsa sau tapetata cu hirtie de copt. Peste el se toarna aluatul maro, care se prepara ca un pandispan. Se coace la foc mediu pina iese scobitoarea uscata.
Se prepara crema:
Se fierb la bain marie galbenusurile cu zaharul si laptele, amestecind continuu, pina se ingroasa. Cind s-a racit crema, se incorporeaza treptat in untul batut.
Se toarna crema peste blatul racit. Deasupra se toarna glazura. Pentru prepararea ei, se topesc ingredientele la bain marie sau la microunde, amestecind din cind in cind. Se lasa prajitura la rece citeva ore, apoi se portioneaza.

4 comentarii:

  1. ce titlu haios, si pare bunuta rau..mmmmmm...

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună!
    M-a incitat numele, apoi poza, și am făcut-o în weekend. Cu supliment: rom la blatul 2.
    Foarte bună!

    RăspundețiȘtergere
  3. Denumirea m-a incitat si pe mine de la inceput. Ma bucur ca ti-a placut. Am lasat un comentariu si la tine.

    RăspundețiȘtergere
  4. aproximativ la fel e si prajitura mea Othello,foarte aspectoasa ti-a iesit

    RăspundețiȘtergere