luni, 30 martie 2009
Chec la microunde
Reteta de la Laura. Excelent chec, se face foarte rapid, si are mare succes la copii. Textul retetei l-am preluat integral de pe blogul Laurei. Singura "abatere" a mea a fost ca am folosit cacao Brumi, de unde culoarea mai deschisa a checurilor.
Ingrediente pentru doua cani:
- 8 linguri rase de faina
- 8 linguri rase de zahar
- 2 linguri de cacao neagra
- cate 1/2 lingurita de praf de copt pentru fiecare cana
- 2 oua
- 6 linguri de lapte
- 6 linguri de ulei
- 2 cani goale de ceai
In fiecare cana puneti 4 linguri (rase) de faina, 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar (la fel de rase) si cate 1/2 lingurita de praf de copt.
Amestecati cu vigoare ingredientele uscate.
Adaugati oul (cate unul la fiecare cana)
Amestecati din nou, pana cand intreaga compozitie s-a omogenizat, adaugati apoi 3 linguri de ulei si 3 linguri de lapte, amestecati din nou - si gata! :)
Cana merge la cuptorul cu microunde setat la 850 de wati (merge si la 700 de wati) pentru exact 4 minute.
Dupa trecerea timpului regulamentar nu se mai admite nici o prelungire, extragem cana cu grija, ca e fierbinte, si o introducem pe urmatoarea, pregatita la fel.
O lasam sa se raceasca 1-2 minute si extragem checul din cana (iese foarte usor, treceti doar o lama de cutit de jur imprejur)
Se poate taia felii, pudra cu zahar praf, unge cu gem sau nutella, etc.