
Un tort foarte fin la gust, e unul din preferatele mele.
Pentru blat:
200 g faina
1 pliculet praf de copt
75 g unt
75 g zahar
1 fiola esenta de vanilie
1 ou
Pentru umplutura:
750 g brinza de vaci
150 g zahar
4 oua
1 pliculet zahar vanilat
250 ml lapte
2-3 linguri amidon
Blatul:
Se amesteca toate componentele pentru aluat. Iese aluat pentru baza tortului. Se ia o forma cu pereti detasabili (diametrul optim – 26 cm), se unge cu un pic de unt si se intinde aluatul in ea cu miinile, formind de jur inprejur o bordura de circa 3 cm. Daca se lipeste aluatul de miini, se umezesc periodic cu apa. Pina se pregateste crema, se pune forma cu blat in frigider.
Umplutura:
2 oua + 2 galbenusuri se bat bine cu 100 g de zahar si esenta de vanilie. Se adauga brinza (de preferat sa se treaca printr-o sita), se amesteca, apoi laptele si amidonul si iar se amesteca.
Se toarna crema peste blat. Se bat 2 albusuri cu restul de zahar (50 g) si se aseaza bezeaua pe crema de brinza.
Se coace la foc mediu (175-180 grade) timp de 60-70 minute. Atentie la bezea, daca se arde, se micsoreaza focul si se acopera forma cu staniol.
Se scoate din forma cu atentie abia dupa racirea completa.
Observatiile mele: uneori prefer sa pun ouale intregi in umplutura, iar dupa coacere, sa ornez tortul cu fructe si sa torn jeleu peste ele, se poate vedea din poza.
Arata super fain tortul, Nati!:_)
RăspundețiȘtergere