marți, 26 ianuarie 2010
Fursecuri cu gem de curmale
Dupa reteta Laurei Sava. Exceptionale la gust, absolut minunate, iar procesul de modelare e o mare placere, datorita aluatului de o consistenta plastica si nelipicioasa. Multumesc, Laura, pentru aceasta reteta, cu siguranta o s-o mai repet!
Umplutura:
200g. curmale moi, fara samburi
100 g stafide, inmuiate in apa clocotita pentru vreo jumatate de ora
50 g miez de nuca
1 plic coaja rasa de portocala de la Dr. Oetker
1 virf cutit pudra de ghimbir
Aluatul:
280g faina
0.5 lingurita praf de copt
60g zahar pudra
110 g unt moale
2 linguri ulei (fara aroma)
60 ml lapte
Se incalzeste cuptorul la 160-165 C.
Ingredientele pentru umplutura se toaca la blender, pina devin ca un gem.
Se amesteca ingredientele pentru aluat, cu mina sau la robot, pina rezulta un aluat plastic si nelipicios. Se taie in 20 de bucatele. Fiecare bucatica se intinde in palma, se pune o lingurita de umplutura si se modeleaza o biluta, care apoi se turteste nitel. Se pun pe tava si se coc aproximativ o jumatate de ora, nu se rumenesc la suprafata, ci mai mult la baza. Se scot de pe tava si se dau prin zahar pudra. Dupa racire se pastreaza intr-un vas de tabla cu capac.
Hello Nati,
RăspundețiȘtergereFelicitari si complimente pentru acest blog foarte finut si elegant!
XO, Nina
Merci de aprecieri, Nina! Am aruncat un ochi si pe blogul tau, ai niste poze superbe, vesele si optimiste, imi place!
RăspundețiȘtergereAti papat cu pofta, asa-i? :))
RăspundețiȘtergereArata tare bine!
Miha, cu maaaare pofta!
RăspundețiȘtergere