joi, 7 octombrie 2010
Chifle rasucite cu scortisoara (fluturasi, inimioare, opturi, floricele)
Din aluat dulce dospit puteti face astfel de chifle amuzante, pe placul copiilor. Aluatul poate fi dupa orice reteta preferata de voi, important e sa fie facut cu drojdie si sa fie dulce. De exemplu, aluatul de cozonac e perfect. M-am inspirat de aici si de aici. Mai puteti arunca un ochi si aici.
Aveti nevoie de:
aluat dulce dospit (calculind cite 70-80 g pentru o chifla)
unt topit sau ulei, pentru uns
amestec de zahar (eu am pus brun) si scortisoara
Se prepara aluatul dupa reteta dorita, se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul, apoi se portioneaza. Fiecare bucata de aluat se intinde intr-un cerc (daca vreti chifle mai pufoase, nu folositi sucitorul la intins, ci degetele), se unge cu unt topit sau ulei, se presara zahar cu scortisoara, se ruleaza. Apoi se procedeaza in functie de forma dorita. Sper ca pozele sint explicite:
Pentru taiat se foloseste un cutit bine ascutit. Chiflele se muta cu grija pe tava tapetata cu hirtie de copt, se mai lasa 10-15 minute, apoi se baga in cuptorul incins la 180 C. Se coc pina la rumenire, apoi se scot pe un prosop sa se raceasca.
arata exceptional! si imi plac formele de fluturas :) Foarte reusite!
RăspundețiȘtergereArata foaaarte bine si par foarte apetisante.
RăspundețiȘtergereKadiavsdutzu, fluturasii sint si preferatii mei!
RăspundețiȘtergereLilia, sint si bune tare.
Eeee...ai avut treaba multa vad. :))
RăspundețiȘtergereSuper floricele, opturi, fluturasi...si ce mai era acolo? :))
Inimioare, draga, inimioare! :D
RăspundețiȘtergereTreaba, oricit de multa, merge extrem de repede daca nu sint asistenti prin preajma! :))