joi, 28 ianuarie 2010

Budinca din brinza de vaci


Nu stiam ce desert sa le mai fac la copii, si Laura mi-a amintit de budinca de brinza. Acesta e modul in care o fac eu de obicei:

1 kg brinza de vaci (mai cremoasa)
3 oua
150 g zahar
3 linguri de amidon
coaja rasa de lamiie/portocala
optional, vanilie, stafide, alte fructe uscate

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele, iar compozitia rezultata se intinde intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si se niveleaza suprafata.
Se da in cuptorul incins la circa 160-180 C si se coace pina la rumenire. Se taie calduta sau rece. Are o consistenta fina si bine legata (datorita amidonului), este aromata si potrivit de dulce.

10 comentarii:

  1. ce bine arata.....vreau si eu o bucatica!hmmm

    RăspundețiȘtergere
  2. Hello Nati,
    ti-a iesit foarte frumoasa budinca;
    si noua ne place foarte mult cu stafide...

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place cum ai reactualizat blogul. Culorile sunt calde si blogul foarte primitor ( nu ca inainte nu ar fi fost, dar acuma e mai cald)
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Just me, Nina, Lilia, va multumesc pentru comentarii! Deci, munca mea nu e in zadar. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte aratoasa budinca ta. Nu stiam de ea. Am notat! ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Miha, indrazneste sa o faci, e chiar delicioasa! Poate le place si copilasilor tai!

    RăspundețiȘtergere
  7. ms mult de reteta,acum e in cuptor :D

    RăspundețiȘtergere
  8. e ft buna,da` nu prea mi-a crescut :|

    RăspundețiȘtergere
  9. Lorry, dar nici nu trebuie sa creasca! Daca te uiti atent la pozele mele, dupa nivelul hirtiei de copt, ai sa vezi ca budinca mea chiar s-a lasat putin dupa copt. Daca vrei sa fie mai inalta, foloseste o tava cu dimensiuni mai mici.

    RăspundețiȘtergere