vineri, 29 ianuarie 2010
Cartofi la cuptor
Crocanti si deliciosi. Se prepara extrem de usor, nimic mai simplu de atit.
Aveti nevoie de:
1 kg cartofi
sare, piper, oregano, cimbru, piper, alte condimente dupa gust
3 linguri de ulei
Cartofii se curata, se spala, se taie in felii de-a lungul. Se pun intr-o oala, se presara peste ei sarea si condimentele, se adauga uleiul, apoi se pune capacul peste oala si se scutura energic, ca fiecare felie sa se acopere cu sare, condimente si ulei. Se imprastie cartofii intr-o tava si se dau in cuptorul incins, pentru circa o ora. Dupa 45 de minute se amesteca cu o paleta, ca sa se rumeneasca pe toate partile.
Se servesc ca garnitura pentru ce vreti voi, dar cei mai buni, dupa parerea mea, sint cu salata verde si cu telemea rasa deasupra.
Si noua ne plac tare mult cartofii. Sub orice forma. :))
RăspundețiȘtergereMiha, sint buni rau, asa e. Si n-am auzit inca de copii carora sa nu le placa aceasta leguma. :))
RăspundețiȘtergere