O idee de mic dejun pentru weekend, cind dimineata exista mai mult timp la dispozitie.Aveti nevoie de:
4-5 felii de piine
4-5 felii de cascaval
2 oua
2-3 linguri de lapte
ulei
Ouale se sparg intr-o farfurie, se adauga laptele
si se bat putin cu furculita. In aceasta compozitie se inmoaie feliile de piine,
si se prajesc pe tigaie
pina se rumenesc pe ambele parti.
Cascavalul se pune pe piine fie cind se intoarce felia in tigaie,
fie cind se scoate pe platou,
in functie de gradul dorit de topire a lui. Friganelele se servesc calde, fierbinti chiar, pe linga cafea sau ceai.
Noua ne facea mama friganele, dar cu zahar. :) Asa mult ne placeau! :)
RăspundețiȘtergereMiha, am auzit si eu de varianta cu zahar, dar n-am incercat-o niciodata.
RăspundețiȘtergereŞi mie îmi amintesc frigănelele de copilărie, bunica tot dulci ne făcea :) Am să încerc cât de curând varianta ta, Nati. Bravo pentru hărnicie!
RăspundețiȘtergereGratiela, neaparat sa le incerci!
RăspundețiȘtergereIar acuma sint si eu tentata sa incerc varianta dulce! :D