duminică, 30 mai 2010

Cartofi noi la cuptor

Aceeasi reteta de aici, doar ca se folosesc cartofi noi. Deliciosi la maxim! Mai ales pe linga o salata de cruditati!

Aveti nevoie de:
1 kg cartofi noi, de preferinta mici
condimente (eu am pus oregano, cimbru, busuioc si piper)
sare
2-3 linguri de ulei

Cartofii se spala, dar nu se curata de coaja, doar se taie eventualele pete mai intunecate. Se pun intr-un castron, se adauga sarea, condimentele si uleiul, se pune un capac si se scutura castronul temeinic de citeva ori, ca sa se acopere uniform toti cartofii. Apoi se imprastie cartofii intr-o tava, se baga in cuptorul incins si se coc cam 45-60 de minute, intorcindu-i uneori, ca sa se rumeneasca pe toate partile. Se servesc fierbinti, alaturi de o salata (de varza de ex.), si eventual un sos de iaurt cu marar si usturoi.

3 comentarii: