O varianta a "purcelusilor". Ideea impletiturii am preluat-o de pe site-ul supercook.ru.
Aveti nevoie de:
600 g carne tocata de piept de pui
1 ou
1 morcov
1 ceapa
3-4 catei de usturoi
sare, piper, cimbru
100 g bacon feliat subtire
Legumele se toaca marunt, se adauga la carne, impreuna cu oul si condimentele, si se amesteca bine. Sare se pune foarte putina sau deloc. Din feliile de bacon se face o impletitura patrata. Se pune carnea peste ea, se modeleaza o forma alungita si, dupa ce se intoarce cu baconul in sus, se muta intr-o forma de cozonac. Se da la foc mediu pentru 40 de minute. Se serveste cald, taiat felii, pe linga salata sau/si o garnitura.
Cat de bine poate arata drobul asta! Neaparat trebuie sa-l incerc si eu, mai ales forma de prezentare :)
RăspundețiȘtergereCristina, ma bucur ca ti-a placut, spor la gatit!
RăspundețiȘtergereNatalia m-ai dat jos, super ideea!!!
RăspundețiȘtergereInca ceva, vroiam ieri sa fac pureclusii dar tot nu stiam ca bacon sa iau, parca mi se pareau feliile prea lungi. Zi-mi de la ce firma iei baconul si daca il lasi pe toata lungimea, sau il tai in jumatati?
Lena, la Carrefour am gasit un bacon feliat foarte subtire, la raionul cu mezeluri feliate preambalate. Daca nu ma insel, sint marca proprie carrefour si exista de 2 sortimente: "crud uscat" si "pentru micul dejun". Eu nu am taiat feliile, aveau cam 20 cm lungime (vezi in poza cu impletitura). E mai important sa fie subtire baconul, cu lungimea se rezolva: fie infasori cu 2 felii, fie tai una lunga in doua.
RăspundețiȘtergereSuper ideea! Acus o sa fac si eu! :))
RăspundețiȘtergereMiha, hai, vino cu poza, speedy gonzales! :)))
RăspundețiȘtergereEiii...acus, adica maine-poimaine. :)))
RăspundețiȘtergereohh...Aici in America exista ceva asemenator care se face cu "sausage" (un fel de carnati/carne tocata)...se cheama "Bacon explosion"...am facut si eu bacon explosion de foarte multe ori...si am poze dar nu le-am pus niciodata pe blog :(
RăspundețiȘtergereo sa ma duc la link-ul pentru "purcelusi" sa vad despre ce este vorba...suna delicios
Kitty, pai pune-le acum, nu e tirziu niciodata ;) m-a amuzat denumirea mincarii, bacon explosion, hihi..
RăspundețiȘtergereO prietena din SUA mi-a zis ca ea face si cartofi inveliti in bacon, am incercat si eu o data, intr-adevar ies deliciosi, doar ca se coc mai mult timp decit pieptul de pui.
Imi place drobul tau si prezentarea.
RăspundețiȘtergereLilly, ma bucur ca iti place!
RăspundețiȘtergereAm intrat pe blogul tau, ai niste poze foarte frumoase!
Super impletitura...nu m-am prea priceput eu la impletit fulare si pulovere, dar sper sa-mi iasa "haina" asta de carne ;-)) pupici
RăspundețiȘtergereNati draga mea, arata exceptional!!
RăspundețiȘtergereCu siguranta am sa-l incerc si eu.
Te pup si multumesc pentru idee!!
Liana, Laura, va astept cu impresii despre reteta! :)
RăspundețiȘtergereAm facut si eu impletitura de bacon ;-)puuup
RăspundețiȘtergereLiana, tocmai am vazut-o, merci ca mi-ai zis!
RăspundețiȘtergere