duminică, 28 februarie 2010
Gogosi din aluat oparit
Se mai numesc si gogosi frantuzesti. Ne-au placut foarte mult. Pufoase si usurele ca pana, se topesc in gura. Eu le-am tavalit prin zahar pudra, dar cred ca merg perfect servite cu un sos de caramel sau ciocolata cu frisca. Inspirate de aici.
Aveti nevoie de:
1/2 cana (sau 125 ml) de apa
1/2 cana (sau 125 ml) de lapte
50 g unt
1 cana (sau 150 g) faina
un praf de sare
1 lingura de zahar
coaja rasa de portocala
3 oua
ulei de palmier pentru prajit
Se pun pe foc intr-un ibric apa, laptele, untul, zaharul si sarea. Cind incep sa clocoteasca, se adauga faina in care s-a amestecat coaja de portocala. Se mai tine un pic pe foc, amestecind, pina se dezlipeste aluatul de pe peretii vasului. Se inchide focul si se lasa compozitia sa se raceasca vreun sfert de ora. Se adauga ouale pe rind, amestecind bine dupa fiecare.
Se incinge uleiul intr-un ceaun, se ia aluat cu o lingurita si se da drumul in ulei. Se prajesc gogosile la foc mai mult mic, pina la rumenire pe toate partile. Aveti grija sa lasati loc destul, intrucit gogosile cresc continuu. Ti se pare ca gata, s-au umflat destul, si cind colo, constati ca incep iar a se umfla in pene si se crapa. Dupa ce s-au rumenit bine, se scot pe servetele absorbante, sa se mai duca din ulei. Se servesc dupa preferinte.
Aici o sectiune, ca sa vedeti cit de tare se umfla, incit fac si gauri in interior.
O nebunie de gogosi!
RăspundețiȘtergerePe aripi de primavara
RăspundețiȘtergere8 Martie lin coboara
Si in a lui privire
Va aduce mult noroc si fericire !Cu drag, Just me:)
suna foarte bine gogosicile astea:D
RăspundețiȘtergereSergiu, le-ai facut si tu?
RăspundețiȘtergeremihaelamyky78 sunt super delicioase
RăspundețiȘtergere