Un aperitiv delicios. Sursa aici.
200 g brinza topita
2 oua
2 lingurite zahar
0.5 lingurita sare
1.5 lingurita praf de copt
un virf de cutit de bicarbonat de sodiu
2 linguri ulei
2 linguri smintina
3/4 pahar faina (circa 100 g)
Brinza topita se pune intr-un vas. Se adauga ouale si se bate bine, apoi uleiul si smintina.
Intr-un vas separat se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Se amesteca cele doua compozitii.
Dupa preferinta se poate adauga in aluat umplutura dorita (ceapa verde sau praz, cubulete de sunca/cirnaciori afumati sau cascaval).
Se ung formele de briose si se toarna aluatul cam la 2/3 din forma.
Se pune in cuptorul preincalzit si se coace la foc moderat timp de 20-25 minute.
Cind sint gata, se opreste focul si se lasa usa cuptorului intredeschisa timp de 10 minute.
200 g brinza topita
2 oua
2 lingurite zahar
0.5 lingurita sare
1.5 lingurita praf de copt
un virf de cutit de bicarbonat de sodiu
2 linguri ulei
2 linguri smintina
3/4 pahar faina (circa 100 g)
Brinza topita se pune intr-un vas. Se adauga ouale si se bate bine, apoi uleiul si smintina.
Intr-un vas separat se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Se amesteca cele doua compozitii.
Dupa preferinta se poate adauga in aluat umplutura dorita (ceapa verde sau praz, cubulete de sunca/cirnaciori afumati sau cascaval).
Se ung formele de briose si se toarna aluatul cam la 2/3 din forma.
Se pune in cuptorul preincalzit si se coace la foc moderat timp de 20-25 minute.
Cind sint gata, se opreste focul si se lasa usa cuptorului intredeschisa timp de 10 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu