O reteta de clatite americane, pufoase si bune.
1 pahar lapte batut / iaurt / sana
1 ou
2 linguri unt topit sau ulei (se poate foarte bine si fara)
esenta de vanilie
1 pahar faina
2 linguri zahar
1/4 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt
Se amesteca intr-un vas laptele batut cu oul, untul/uleiul, vanilia si zaharul.
Intr-un alt vas se cerne faina cu sare, bicarbonat si praf de copt.
Acum urmeaza cel mai important lucru: se toarna amestecul lichid in cel uscat, amestecind lejer de citeva ori, dar nu de tot, adica aluatul trebuie sa arate ca avind cocoloase de faina. Se lasa aluatul sa stea cam 15-20 minute, timp in care cocoloasele vor disparea. Daca nu se respecta acest detaliu, clatitele nu vor iesi pufoase.
Se toarna aluatul cu lingura intr-o tigaie teflonata incinsa, unsa cu putin ulei. Se prajesc pe ambele parti pina se rumenesc. In aluat se pot pune bucatele de fructe. Se servesc cu dulceata, smintina sau cu crema de lamiie.
Manastirea Sfanta Ana Rohia
Acum 3 zile
6 comentarii:
Buuneee, mai ales intr-o dimineata de week-end.
Intrebarea 1: Cand zici pahar, la ce volum te referi? Eu am folosit un pahar si jumatate (200 ml).
Intrebarea 2: Daca adaug branza, o sa iasa "branzoaice" (syrnici) sau aia e alta mancare de peste :D ?
1. Cind zic pahar, ma refer la paharul de 250 ml ("sovetski standart", pentru cine stie ;))
Inteleg ca daca stii ca sint bune, inseamna ca ti-au iesit, fapt ce ma bucura. :)
2. Pentru syrniki, baga un ochi aici: http://alfinuta.blogspot.com/2009/09/papanasi-moldovenesti.html
Da, mi-au iesit si am fost la magazin sa ma aprovizionez pentru inca o runda.
Data viitoare vor fi papanasi moldovenesti!
Sa va fie de bine! Bafta si la prepararea papanasilor!
Nati draga, le-am facut si eu...dar sub forma de vafe (tot la sugestia ta :P)
Foarte, foarte faine, intr-adevar, te pupam dulce pentru reteta!!!
...acum am in cuptor praji cu bilutele de cocos :P ...asa ca ne-auzim in curand :)))
Super, tocmai le-am vazut! Abia astept sa vad si prajitura!
Trimiteți un comentariu