O alta reteta de sezon. In reteta originala e numita pateu de vinete. Autoarea sustine ca e atit de bun, incit poate fi servit si la mese festive. Am facut aseara si intr-adevar iese ceva fenomenal la gust. Sotul a spus ca seamana la gust cu pateul de ficat, nici nu zici ca sint vinete. Sursa aici.
2 vinete (400-500 g)
2 cepe (150-200 g)
2 oua fierte tari
1 catel mic de usturoi
3 linguri ulei
verdeata
sare
Vinetele se curata de coaja si se taie pe lung in doua. Se ung cu ulei si se coc la cuptor la foc mediu spre mare, pina se inmoaie miezul, se verifica cu lama unui cutit.
Ceapa se taie solzisori si se prajeste in ulei, pina se rumeneste si se inmoaie.
Se toaca (la robot sau masina de tocat) miezul de vinete racit si ceapa prajita. Ouale se taie cubulete marunte si se adauga in salata. Se adauga usturoiul pisat si sarea, optional verdeata, si se amesteca bine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu