
Unul din felurile preferate de mincare ale copiilor mei. Mereu folosesc legume diferite, drept rezultat supa are mereu un gust (usor) diferit. Componentele de baza sint cartofii si ceapa, iar pe linga ele, se pot folosi si alte legume, pe care copilul in mod normal nu le accepta in mincare. Baiatul meu chiar asa imi spune: "mami, maninc orice legume, dar sa le maruntesti bine, sa nu le vad" :))
Pentru varianta din poza, am folosit:
3-4 cartofi de marime medie
3-4 cepe
2 morcovi
2 ardei rosii
1 broccoli nu prea mare
un cub de unt (30-40 g)
sare
fulgi de ovaz, la nevoie
Puteti folosi o combinatie din oricare citeva legume dintre urmatoarele: dovlecei, morcovi, dovleac, ardei gras, gogosari (daca nu sint picanti), broccoli, conopida, praz, ceapa verde, telina, pastirnac, porumb, mazare verde.*
Legumele se spala, se curata si se taie bucati. Se pun intr-o oala, sa umple cam 2/3 din ea. Se toarna apa cit sa le cuprinda, maxim de un deget peste ele.



Se serveste cu crutoane si eventual ornata cu verdeata.
*se poate pune la fiert si o legatura de patrunjel si/sau marar, care fie se toaca la sfirsit o data cu legumele, fie se arunca.
** uneori, in loc de unt, pun citeva linguri de ulei de masline. In acest caz, supa este de post.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu