2 kg vinete
3 l apa
6 linguri sare
3 cepe mari taiate inele subtiri (eu le-am oparit cu apa clocotita)
1 legatura de patrunjel sau frunze de telina, taiat marunt
5 catei de usturoi maruntiti
150 ml ulei
150 ml otet 9% (prea mult, dupa parerea mea, am pus doar 50 ml (6%) pentru o jumatate de portie)
2 linguri zahar
1 lingura sare
3 linguri apa
3 ardei (grasi sau capia) taiati fisii
Vinetele se spala, se curata de cozi, se taie pe lung in 2 sau 4, in dependenta de marime, se pun in apa clocotita cu sare. Se fierb 10 minute (dupa mine, ajung si 5-7, altfel se inmoaie vinetele prea tare). Se scurge apa, se lasa la racit.
Intre timp intr-un vas mai mare se pun celelalte ingrediente. Cind s-au racit vinetele, se taie bucatele mai mici, se adauga in vas, se amesteca bine si se lasa la rece pt. citeva ore, sa se patrunda. Salata se poate pastra in frigider citeva zile. La fel se poate face cu ciuperci sau conopida.
3 l apa
6 linguri sare
3 cepe mari taiate inele subtiri (eu le-am oparit cu apa clocotita)
1 legatura de patrunjel sau frunze de telina, taiat marunt
5 catei de usturoi maruntiti
150 ml ulei
150 ml otet 9% (prea mult, dupa parerea mea, am pus doar 50 ml (6%) pentru o jumatate de portie)
2 linguri zahar
1 lingura sare
3 linguri apa
3 ardei (grasi sau capia) taiati fisii
Vinetele se spala, se curata de cozi, se taie pe lung in 2 sau 4, in dependenta de marime, se pun in apa clocotita cu sare. Se fierb 10 minute (dupa mine, ajung si 5-7, altfel se inmoaie vinetele prea tare). Se scurge apa, se lasa la racit.
Intre timp intr-un vas mai mare se pun celelalte ingrediente. Cind s-au racit vinetele, se taie bucatele mai mici, se adauga in vas, se amesteca bine si se lasa la rece pt. citeva ore, sa se patrunda. Salata se poate pastra in frigider citeva zile. La fel se poate face cu ciuperci sau conopida.
In poza e jumatate de portie, intr-un bol mare de salata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu