
Aluatul acestei placinte e o improvizatie dupa o reteta de fursecuri pe care ni le facea mama in copilarie. Era vorba de cantitati egale de untura si smintina, plus faina cit cuprinde. Ieseau niste fursecuri extrem de fragede, care se topeau un gura. Mi-a venit ideea sa inlocuiesc untura cu... ulei de palmier, care la rece se solidifica si chiar seamana cu untura. Rezultatul a fost mai mult decit multumitor: a iesit un blat fraged foarte bun, iar combinatia cu merele e chiar una cistigatoare. Va recomand sa incercati!
Pentru aluat, aveti nevoie de:
200 g ulei de palmier (l-am tinut la rece in prealabil, ca sa se solidifice)
200 g smintina (eu am avut un fagaras, dar cu aspect de smintina, nu avea deloc granule de brinza in el)
faina cit cuprinde (mie mi-a luat fix 400 g)
1 lingurita bicarbonat de sodiu sau praf de copt (nestinse)

Intr-un bol sau in cuva masinii de piine se pun toate ingredientele si se framinta



Intre timp, se spala vreo 4 mere mai maricele.




Se imparte aluatul in 2, o bucata mai mare si una mai mica. Bucata mare se intinde intr-o tava de 20x30 cm, cu mici margini.





5 comentarii:
Super prajiturica ta!
e prima reteta pas cu pas?sa fie intr-un ceas bun. :)) La cat mai multe inainte. ;)
Merci, merci! Nu e prima reteta cu poze mai multe, dar sint la inceput, asa e. Sper sa am spor in continuare!
Felicitari! Tine-o tot asa. :)
Exact asa fac si eu tarta cu mere doar ca o fac in tava rotunda de tarta si deasupra aluatul il tai fasii si il pun in romburi. Si noua ne place mult prajitura asta cu mere si nu am facut demult dar acum ca mi-ai amintit de ea cred ca o sa o fac curand. Pup
ador sA mananc placinta cu mere toamna.foate tare reteta
Trimiteți un comentariu