Prajitura delicioasa cu fulgi de cocos
Blat:
200 g faina
1 lingurita praf de copt
65 g zahar
1 pliculet zahar vanilat
1 ou
60 g unt (taiat bucatele)
2 linguri de gem sau dulceata pentru uns
Pentru stratul de deasupra:
80 g unt
100 g zahar (se poate si mai putin)
1 pliculet zahar vanilat
2 linguri apa
150 g fulgi de cocos
Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se framinta un aluat care nu se lipeste de miini.
Se intinde intr-o tava 20/30 cm unsa cu putin unt.
Se unge suprafata cu gem/dulceata.
Se prepara compozitia pentru stratul de deasupra: se amesteca apa untul, zaharul si vanilia intr-un ibric. Se tine pe foc mic, amestecind mereu, pina se topeste untul. Nu se da in clocot! Se stinge focul si se adauga fulgii de cosos. Dupa ce s-a racit un pic, se imprastie uniform compozitia pe suprafata unsa cu gem.
Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade (foc mediu) si se coace circa 25-30 minute, pina se rumeneste suprafata.
Dupa ce s-a racit un pic, se taie prajitura patrate, apoi triunghiuri.
Evident, prajitura poate fi taiata si in forme dreptunghiulare sau patrate:
Manastirea Sfanta Ana Rohia
Acum 3 zile
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu