joi, 21 august 2008

Tort nemtesc de brinza


Un tort foarte fin la gust, e unul din preferatele mele.

Pentru blat:
200 g faina
1 pliculet praf de copt
75 g unt
75 g zahar
1 fiola esenta de vanilie
1 ou

Pentru umplutura:
750 g brinza de vaci
150 g zahar
4 oua
1 pliculet zahar vanilat
250 ml lapte
2-3 linguri amidon

Blatul:
Se amesteca toate componentele pentru aluat. Iese aluat pentru baza tortului. Se ia o forma cu pereti detasabili (diametrul optim – 26 cm), se unge cu un pic de unt si se intinde aluatul in ea cu miinile, formind de jur inprejur o bordura de circa 3 cm. Daca se lipeste aluatul de miini, se umezesc periodic cu apa. Pina se pregateste crema, se pune forma cu blat in frigider.

Umplutura:
2 oua + 2 galbenusuri se bat bine cu 100 g de zahar si esenta de vanilie. Se adauga brinza (de preferat sa se treaca printr-o sita), se amesteca, apoi laptele si amidonul si iar se amesteca.
Se toarna crema peste blat. Se bat 2 albusuri cu restul de zahar (50 g) si se aseaza bezeaua pe crema de brinza.
Se coace la foc mediu (175-180 grade) timp de 60-70 minute. Atentie la bezea, daca se arde, se micsoreaza focul si se acopera forma cu staniol.
Se scoate din forma cu atentie abia dupa racirea completa.


Observatiile mele: uneori prefer sa pun ouale intregi in umplutura, iar dupa coacere, sa ornez tortul cu fructe si sa torn jeleu peste ele, se poate vedea din poza.

Un comentariu:

Liana10 spunea...

Arata super fain tortul, Nati!:_)

Related Posts with Thumbnails
© All rights reserved Natalia Negara
Toate fotografiile de pe acest blog sunt protejate de legea copyright-ului.
Folosirea in orice scop sau publicarea lor se face numai cu acordul proprietarului.