marți, 2 septembrie 2008

Crema de lamiie (Lemon curd)


E foarte populara atit in State, cit si in Europa. O crema ce se face din suc de lamiie, zahar si unt. Se poate face pe aragaz, dar si la microunde. Personal, am preferat a doua varianta, ca fiind mai rapida si mai simpla.

Pentru 450 g de crema:
75 unt taiat cubulete
3 oua
225 g zahar
coaja rasa si sucul de la 2 lamii

Pe aragaz:
Intr-un vas se amesteca ouale, zaharul si sucul de lamiie. Se tine la bain marie, amestecind continuu, pina se ingroasa (cam 10-15 minute). Se inchide focul, se adauga untul si coaja rasa de lamiie. Se amesteca pina la topirea untului.

La microunde:
Se pune untul intr-un vas potrivit pentru microunde si se tine la putere maxima 50-60 secunde, pina se topeste.
Se bat spuma ouale cu zaharul si se toarna peste untul topit. Se adauga sucul si coaja rasa de lamiie si se baga din nou la cuptor, la putere maxima, pentru 3 1/2 – 4 minute, pina se ingroasa, scotind la fiecare minut si batind un pic cu telul.

Crema gata preparata se toarna in borcanele si se pastreaza la rece pina la 2 saptamini.

Merge perfect la clatite, inghetata, torturi, prajituri. Se poate amesteca cu frisca batuta si folosita ca o crema de tort sau prajitura.

Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails
© All rights reserved Natalia Negara
Toate fotografiile de pe acest blog sunt protejate de legea copyright-ului.
Folosirea in orice scop sau publicarea lor se face numai cu acordul proprietarului.