Intr-o dimineata am constatat ca piinea pe care o aveam in casa era mucegaita. De aceea, am facut rapid aceste turte, care sint moi si foarte bune la gust. Pot fi servite cu crema de brinza, telemea, sunca, pate, cu ce vreti voi. Iar a doua zi ramin bune si nu se inaspresc (daca sint pastrate corespunzator).
Aveti nevoie de:
300-350 ml iaurt (merge si din cel usor expirat)
1 lingurita (fara virf) de bicarbonat de sodiu
1 lingurita de sare
faina cit cuprinde, sa iasa un aluat ca de piine
Bicarbonatul si sarea se amesteca in putina faina, apoi se adauga peste iaurt. Se framinta, adaugind faina, pina se obtine un aluat de consistenta celui de piine. E posibil sa fie mai lipicios, e normal sa fie asa. Se lasa aluatul un pic sa se odihneasca (vreo 10-15 minute), apoi se taie bucati. Fiecare bucata se intinde intr-o foaie subtire, folosind ulei, ca sa nu se lipeasca de masa. Se coace pe tigaie teflonata, fara grasime (este de ajuns uleiul cu care s-a intins aluatul). Suprafata se umfla si poate face chiar niste bule. Se intoarce turta pe tigaie si se tine pina se rumeneste si partea cealalta. Se scot turtele si se pastreaza intr-o oala cu capac, la cald. Sint bune si reci, si reincalzite a doua zi.
Manastirea Sfanta Ana Rohia
Acum 3 zile
2 comentarii:
Mmmm...ce bune sunt. Eu le-as manca goale, fara nimic altceva pe langa. :))
Miha, cum crezi ca au fost mincate cele mai multe dintre ele? :))
Trimiteți un comentariu