
Pentru umplutura:
100 g crema de brinza (almette sau philadephia)
2 linguri zahar pudra
1 plic zahar vanilat
90 g ciocolata alba
Pentru aluat:
280 g faina
40 g cacao
1 lingurita bicarbonat de sodiu
160 g zahar
1 plic zahar vanilat
185 ml lapte (eu am pus 220 ml)
185 ml ulei (eu am pus 150 ml)
zahar pudra pentru ornat
Pentru umplutura se bate crema de brinza cu zaharul pudra si cu cel vanilat, se adauga ciocolata alba topita, se omogenizeaza si se lasa deoparte un sfert de ora.

Se umplu formele de briose cu aluat la 1/3 din volum, se adauga cite o lingurita sau o biluta modelata de umplutura (care intre timp se intareste si se poate modela),


Comentariile mele:
- mie aluatul mi-a ajuns fix pentru 12 forme de briose, in schimb umplutura mi-a ramas cam jumatate, desi am pus cite o lingurita. Asa ca am facut inca o portie de aluat si am utilizat si restul de umplutura (bineinteles, era mai simplu de mincat ce a mai ramas din umplutura :-D dar asa cum aveam nevoie de o cantitate mai mare de briose, a fost la fix).
- deoarece mi s-a parut ca s-a cam simtit gustul de ulei, am zis ca data viitoare o sa inlocuiesc uleiul cu smintina dulce grasa (din aia pentru frisca).
7 comentarii:
Abia asteptam reteta. :)
Le voi face cat de curand, ca prea am salivat cu gandul la ele. :))
Uf, sper sa merite asteptarea.. Alor ai mei le-au placut ("mai veau o bioaşă"), la fel si celorlalte persoane care au mincat din ele.
Tare bine arata briosele asta black and white!Felicitari!
Mneam, mneam,arata foarte apetisant si eu asteptam cu nerbadare reteta - cu siguranta le voi incerca si eu. Vroiam sa te intreb de formele pt briose, cumperi din alea din hartie si le pui in tava de briose sau asa pe o tava de cuptor simpla? Sunt inca incepatoare la capitolul de briose :)
Lena, formele din poza sint din silicon, le am de la Miha. Ea la rindul ei le-a cumparat mai demult din Carrefour. Am folosit forme din hirtie mai demult, dar trebuie sa pui citeva, altfel se intinde aluatul in timpul coptului si se modifica forma. Mai poti pune forme de hirtie intr-o tava speciala de briose, din aia cu adincituri.
Astept impresiile, daca le faci si tu. :)
Liana, te invit sa le faci si tu!
am facut si eu: au iesit dementiale!!! le-as fi mancat pe toate :-) multumim de reteta. mai fac :-D
Trimiteți un comentariu