joi, 8 iulie 2010

Pandispan cu frisca si visine

Un tort de sezon, potrivit si pentru unele aniversari ;) Eterna combinatie reusita intre dulce si acrisor.

Pentru blat:
6 oua
6 linguri de zahar
6-7 linguri de faina
1 praf de copt
50 ml ulei
50 ml apa
optional esenta de migdale

Pentru crema:
800 ml smintina fermentata (merge si smintina dulce)
2-3 plicuri de intaritor de frisca, daca e nevoie
150-200 g zahar (dupa gustul personal)
300 g visine
esenta de vanilie sau de migdale

Se amesteca galbenusurile cu toate ingredientele, in afara de albusuri. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in 3 reprize in compozitia de galbenusuri (dar sa incorporati bine de tot, eu n-am facut-o si se poate vedea in sectiune ca blatul de jos este mai compact). Se toarna aluatul intr-o forma (26-28 cm in diametru) unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la foc mediu (180 C) pina iese scobitoarea curata. Daca se rumeneste prea curind, se scade focul si se acopera tava cu folie de aluminiu. Se lasa blatul la racit, pentru citeva ore sau cel mai bine peste noapte. Se taie pe grosime in 2 blaturi.

Se prepara crema: se bate smintina cu zaharul, aroma si intaritorul de frisca, daca e nevoie. Visinele se spala, li se scot simburii, se presara un pic de zahar si se lasa la scurs.

Se aseaza primul blat pe un platou, se unge din belsug cu frisca, se aseaza visinele. Celelalt blat se unge si el cu crema pe partea care va veni peste visine si se aseaza peste aceastea. Se unge cu frisca suprafata tortului si marginile. Se lasa la rece pentru vreo 1-2 ore, apoi se orneaza dupa preferinte.

2 comentarii:

Miha spunea...

Asa-i ca a fost bun? :))

Graţiela spunea...

Ah, am ratat momentul, dar vă spun acum La mulţi, mulţi ani cu iubire, împliniri şi îmbelşugaţi!

Related Posts with Thumbnails
© All rights reserved Natalia Negara
Toate fotografiile de pe acest blog sunt protejate de legea copyright-ului.
Folosirea in orice scop sau publicarea lor se face numai cu acordul proprietarului.