Un desert crocant si foarte simplu de executat. Inspirat de la Laura, via Miha.
Aveti nevoie de:
200 ml frisca lichida
250 g faina
esenta vanilie/rom
ulei pentru prajit
zahar pudra pentru ornat
Se framinta un aluat din frisca, faina si arome. Va sfatuiesc sa nu puneti de la inceput toata faina, ci cam 2/3 din toata cantitatea, restul adaugind pe parcurs, in timpul framintarii. Trebuie sa iasa un aluat nelipicios si f placut de modelat. Se lasa un pic sa se odihneasca, apoi se intinde in foi subtiri, se taie dreptunghiuri sau romburi, iar pe mijloc se mai face o taietura sau doua. Se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pina la rumenire. Se scot pe servetele, sa se mai scurga de ulei, apoi se presara cu zahar pudra.
Manastirea Sfanta Ana Rohia
Acum 3 zile
2 comentarii:
Nu-i asa ca au fost bune? :))
Da, asa mi s-a spus! :))
Trimiteți un comentariu