Aveti nevoie de:
200 g orez (o cana de 250 ml plina ochi)
1 piept de pui
ceva legume, gen:
1 ceapa
1 morcov
1 dovlecel
1 ardei sau citeva buchetele de broccoli
sare, piper
Carnea se spala si se taie cubulete.
Se incinge putin ulei intr-o oala si se pune carnea la calit, dar sub capac, ca sa fie mai mult inabusita.
Intre timp se pune pe foc un ibric cu 750 ml (adica 3 cani) de apa, ca sa ajunga la fierbere atunci cind terminam de calit si legumele.
Cit se inabusa carnea, legumele se spala, se curata
si se taie cubulete.
Se adauga peste carne,
se amesteca si se lasa 5 minute. Apoi se adauga orezul, spalat si scurs. Se toarna apa clocotita,
se sareaza, se pipereaza si se fierbe sub capac, la foc nu prea mare, pina cind orezul absoarbe toata apa (circa 20 de minute). Se inchide focul si se mai lasa o jumatate de ora, apoi se serveste.
Un comentariu:
Ce mancarica buna pentru copilasi! :) O sa le fac si eu. Imi place mult ideea cu broccoli.
Trimiteți un comentariu