marți, 2 februarie 2010

Pilaf cu piept de pui si legume


Aveti nevoie de:
200 g orez (o cana de 250 ml plina ochi)
1 piept de pui
ceva legume, gen:
1 ceapa
1 morcov
1 dovlecel
1 ardei sau citeva buchetele de broccoli
sare, piper

Carnea se spala si se taie cubulete. Se incinge putin ulei intr-o oala si se pune carnea la calit, dar sub capac, ca sa fie mai mult inabusita. Intre timp se pune pe foc un ibric cu 750 ml (adica 3 cani) de apa, ca sa ajunga la fierbere atunci cind terminam de calit si legumele.
Cit se inabusa carnea, legumele se spala, se curata
si se taie cubulete. Se adauga peste carne, se amesteca si se lasa 5 minute. Apoi se adauga orezul, spalat si scurs. Se toarna apa clocotita, se sareaza, se pipereaza si se fierbe sub capac, la foc nu prea mare, pina cind orezul absoarbe toata apa (circa 20 de minute). Se inchide focul si se mai lasa o jumatate de ora, apoi se serveste.

Un comentariu:

Cristina spunea...

Ce mancarica buna pentru copilasi! :) O sa le fac si eu. Imi place mult ideea cu broccoli.

Related Posts with Thumbnails
© All rights reserved Natalia Negara
Toate fotografiile de pe acest blog sunt protejate de legea copyright-ului.
Folosirea in orice scop sau publicarea lor se face numai cu acordul proprietarului.