Initial se numea placinta. Dar a umplut forma atit de tare, iar prazul s-a contopit atit de mult cu aluatul, incit semana mai mult a piine. Si chiar asa am mincat-o, feliata pentru tartinele de la micul dejun. Este delicioasa!
Aveti nevoie de:
O jumatate de portie de aluat dupa reteta aceasta, sau orice aluat de piine cu care va place sa lucrati
4 tije de praz
2 oua
sare
Prazul se spala, se curata de virfurile uscate si se taie rondele. Se sareaza, se adauga 1 ou si un albus, se amesteca.
Aluatul se imparte in 2. Se intinde o bucata cu sucitorul intr-un dreptunghi. Se imprastie jumatate din umplutura pe toata suprafata, mai putin pe o margine, se ruleaza si se pune intr-o forma de cozonac. La fel se procedeaza si cu restul aluatul si al umpluturii. Se lasa la crescut o jumatate de ora, apoi se unge suprafata cu galbenus desfacut cu lapte. Se coace la foc mediu (180 C) pina se rumeneste frumos. Se scoate piinea din forme si se raceste pe un gratar.
Aici sectiune inainte de racire.
Manastirea Sfanta Ana Rohia
Acum 3 zile
5 comentarii:
Eu am o reteta de paine cu ceapa, cred ca am s-o fac degraba. Dar o sa dau ceapa pe razatoarea cu ochiuri mici. :))
Arata bine painea ta, dar ai mei n-ar manca in veci. :))
Miha, nici copiii mei n-au vrut sa guste, am mincat doar eu si D. Ce pot sa zic decit ca sint fraieri. :))
Am facut si eu piine cu ceapa odata, tot maruntita bine de tot, si a mers. :))
Arata bine painea. Natali, sigur a mers painea cu ceapa? Parca stiu ca intai am facut eu si nu mi-a iesit... dupa aia ai incercat tu.. dar nu mai stiu
Lilia, ai dreptate, a iesit, dar era cam tare nu prea crescuta. Am scris ca a mers, in sensul ca ai mei n-au simtit ca e ceapa in ea.
O multumesc de idee!Sunt convinsa ca e delicioasa rau!
Trimiteți un comentariu