Biscuitii pe care i-am mincat la greu in perioada cind alaptam. Sint buni la gust si foarte hranitori, deci atentie, calorici. Plac si copiilor. Sursa aici.2 oua
0.5 pahar zahar (in reteta originala e 1 pahar)
2 pahare faina
0.5 lingurita praf de copt (se poate si fara)
1 pahar stafide
1 pahar miez de nuca sfarimat
Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina cu praful de copt, se omogenizeaza, apoi se adauga stafidele si miezul de nuca. Iese un aluat f. dens, dificil de amestecat. Dificil, dar nu imposibil. Se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si se intinde cu miinile umezite, in strat subtire. Se coace la foc mediu (180 C) vreo 10-15 minute, pina se rumeneste. Atentie, se arde f. usor. Dupa ce se raceste un pic, se portioneaza in patrate sau romburi.
Eu fac portie dubla, intr-o tava de 28x38 cm. Imi ies biscuiti de 1 cm grosime.
© All rights reserved Natalia Negara
Toate fotografiile de pe acest blog sunt protejate de legea copyright-ului.
Folosirea in orice scop sau publicarea lor se face numai cu acordul proprietarului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu