Inca un gust din copilaria mea. E un desert bun de tot, dar destul de caloric. Se prepara relativ usor (daca aveti prune fara simburi), se maninca si mai usor.Aveti nevoie de:
prune uscate (cu sau fara simburi)
miez de nuca
smintina
zahar
ciocolata pentru ornat
Prunele uscate se spala, apoi se oparesc, daca sint fara simburi. Daca au simburi, se fierb 10 minute, apoi se tin o ora in apa in care au fiert. Se scot simburii prunelor, daca e cazul, se pune in loc o jumatate de miez de nuca. Separat se bate smintina cu zahar. Atentie la cantitatea de zahar, avind in vedere faptul ca prunele uscate sint foarte dulci. Se aseaza prunele umplute cu miezuri de nuca in vase de servit (cupe, pahare, boluri), in straturi. Peste fiecare strat de prune se pune frisca. La sfirsit se orneaza cu ciocolata rasa. Desertul se tine la rece minim o ora inainte de a fi servit.
Tip: prunele capata o savoare deosebita daca sint fierte/tinute in vin. Dar in acest caz, destinatarii desertului ar trebui sa aiba de la 18 ani in sus. :)
© All rights reserved Natalia Negara
Toate fotografiile de pe acest blog sunt protejate de legea copyright-ului.
Folosirea in orice scop sau publicarea lor se face numai cu acordul proprietarului.
3 comentarii:
uhahaa...ce bine arata! N-am mai mancat prune uscate din copilarie! :(
Miha, vezi ca sint in piata sau la plafar. :) Sper sa-ti placa gustul, daca te incumeti sa faci desertul.
Ooo, arata foarte bine.
Trimiteți un comentariu