marți, 22 iunie 2010

Acu 6 ani fix...

Adica la ora 23.55, se nastea baietelul meu Vlad, care acum e ditai baietoiul, frumos si istet (cine sa mi-l laude, daca nu eu:)). Ii dorim sa creasca mare, sa aiba o viata frumoasa si sa-si vada indeplinite visele. Sa se impace minunat cu surioara, macar asa ca acum (cele citeva ciufuleli zilnice nu se pun :)), iar atitudinea plina de iubire pe care o are fata de noi sa nu fie atenuata de trecerea timpului.

Tortul a fost unul simplu si rapid, celebrul deja krem a la krem, o bunaciune extraordinara!


P.S.: Tocmai am primit o dedicatie dulce simpatica de la o prietena draga, Miha. Multumesc, draga mea, nu mai am cuvinte sa-mi exprim emotiile!

19 comentarii:

Miha spunea...

La multi ani Vlad! Sa cresti mare, frumos si sanatos.
Fiind prima la comentarii ma abonez la felia cea mai mare de tort. :))
Chiar n-am mai facut de multa vreme Krem-ul. Uitandu-ma la poze mi-am adus aminte cat e de bun.

ANISOARA spunea...

La multi ani , feciorului tau Vladut! Sa-ti fie sanatos si sa aiba noroc in viata. Ma bucur foarte mult , ca te-am descoperit prin intermediul blogului lui Miha. Si ne leaga aceaiasi pasiune- arta culinariei. Bagta si succese in toate . Petrecere placuta.

ANISOARA spunea...

Acest tort il cunosc sub numele de Lapte de pasare, si il preparam numai de ingrediente naturale pe cand eram copila.Dar peurma au aparut diferite pudinguri si prafuri si i-au schimbat denumirea. este foarte gustos.

Nati spunea...

Miha, Anisoara, va multumesc din suflet pentru urari!

Anisoara, stiu de lapte de pasare, dar avind alte ingrediente, e cu totul alt tort, nu ti se pare? ;) Asta e alt tort, cu alt blat, alta crema (care apropo nici nu are gelatina in ea, cum are lapte de pasare), alta glazura, deci alta reteta. Cind ai timp si daca vrei, te rog incearca-l, este foarte bun, si zic eu, o alternativa rapida buna altor torturi.

gaby_d spunea...

la multi ani, Vladutzu!
sa cresti mare, sanatos si intelept.
pupici multi.

Cristina's World spunea...

La multi ani Vlad!
Hei ce mare esti acum :) Ditamai feciorasul :) Sa ai viata frumoasa si sa ai parte de sanatate, noroc, dragoste si veselie!

Nati spunea...

Gabi, Cristina, va multumesc pentru urarile frumoase!

ANISOARA spunea...

Nati sunt de acord,dar cireste aceasta receta
http://kuking.net/my/viewtopic.php?p=984666#984666 si vei intelege ca este egal si nu contine jelatina si gustul si modul si totul. Este primul tort serios care l-am facut la 17 ani. E acelas gust , e mai gustos decat primul, numai ca are un cusur -coacerea blatului e foarte capricios. De incercare- prepara numai crema si vei intelege ce gust are in combinatie cu blatul de ciocolata. Multumesc

Sandy spunea...

La multi ani si multa sanatate sa aiba baietelul si sa creasca mare si cuminte. Bun tort miam miam

Anonim spunea...

La multi ani frumosi si plini de iubire mereu, Vladut! Sa cresti mare sanatos si inconjurat de surioara frumoasa si parintii tai minunati!

Nati spunea...

Anisoara, nu am inteles la ce tort te referi cind spui ca este egala reteta. Daca te referi la aceasta, nu e chiar deloc egala, intrucit crema nici macar nu contine oua, si nici unt. Reteta mea este traducerea deja celebrei retete de pe kuking a nu mai putin celebrei membre Sofia (sigur o cunosti, dupa atitia ani de experienta pe kuking.net ;). Nu am modificat nimic in reteta ei, doar am dat echivalentul prafului de budinca pe care l-am gasit in Romania (ea locuind in Israel). Nu este tort lapte de pasare, chiar si la Sofia se numeste Krem a la krem, am dat denumirea ei. Ca seamana poate, avind blat, crema si glazura, pai hehe, cite torturi de genul asta exista, si fiecare e cu denumirea lui. Dar daca iti place sa numesti acest tort Lapte de pasare, nu ma deranjeaza absolut deloc, sa stii. :) Eu nu am facut decit sa traduc o reteta si sa-i las denumirea originala.

Nati spunea...

Alexandra, Gratiela, va multumesc!

SiS spunea...

La Multi ani!
SiS

ANISOARA spunea...

Imi pare rau , ca am inceput discutia ... si sper sa o inchid ... Dar pudingurile, care se folosesc la tort- din ce sunt facute ? Multumesc pt intelegere.

Nati spunea...

SiS, va multumesc! ;)

Anisoara, nicio problema! :)
Pudingurile folosite la tort sint de tip instant, adica se prepara in mod normal fara fierbere. Nu am niciun plic momentan in casa, ca sa ma uit la compozitie, dar din ce stiu eu, are amidon modificat, zahar, colorant, cacao (sau vanilie) si alte citeva "minuni". E clar, nu e din cele mai naturale dulciuri, dar daca nu se prepara des, nu vad o problema. :)

Unknown spunea...

La multi ani Vladut! sa cresti mare si sa ai grija de mamica ta !
La multi ani Natalia!
Sa traiesti 1000 de ani :) sanatosi si fericiti alaturi de minunata ta familie!

Cu drag,Adriana de la Iasi

Miha spunea...

La multi ani Natalia! Sa traiesti 1000 de ani! :))
Eu astept si tortul de ... fix ani :))

Nati spunea...

Adi, saru mina! Ma simt flatata ca tii minte!

Miha, tortul de azi e de fapt un chec :D si ala pt concurs :)))
Merci de urari, si de dedicatie, sint coplesita cu totul!

Liana10 spunea...

Se pare ca baietii nostri sunt niste "racusori" inteligenti, sensibili si tare iubareti-cel putin al meu ;-)
La multi ani, Vlad!

Related Posts with Thumbnails
© All rights reserved Natalia Negara
Toate fotografiile de pe acest blog sunt protejate de legea copyright-ului.
Folosirea in orice scop sau publicarea lor se face numai cu acordul proprietarului.