Sursa aici.
500 g ciuperci proaspete (champignon)
1/3 pahar (circa 80 g) otet de mere (concentratie acid acetic – 5%)
1/2 pahar (circa 120 g) ulei
2-3 catei usturoi
10 boabe de piper negru
1 lingurita sare
2 lingurite zahar
4 foi de dafin
Se spala ciupercile. Daca sint mari, se taie in 2 sau 4 bucati. Usturoiul se trece prin presa.
Intr-o cratita se pun toate componentele retetei si se acopera cu capacul. Se pune cratita pe foc moderat. Dupa ce da in clocot, se da focul mic si se mai tine 5 minute.
Dupa ce s-au racit, se muta ciupercile intr-un borcan si se pun la frigider.
Observatie: daca otetul este mai acru (8-9%), se micsoreaza cantitatea de otet, altfel ciupercile ies cam acre.
1/3 pahar (circa 80 g) otet de mere (concentratie acid acetic – 5%)
1/2 pahar (circa 120 g) ulei
2-3 catei usturoi
10 boabe de piper negru
1 lingurita sare
2 lingurite zahar
4 foi de dafin
Se spala ciupercile. Daca sint mari, se taie in 2 sau 4 bucati. Usturoiul se trece prin presa.
Intr-o cratita se pun toate componentele retetei si se acopera cu capacul. Se pune cratita pe foc moderat. Dupa ce da in clocot, se da focul mic si se mai tine 5 minute.
Dupa ce s-au racit, se muta ciupercile intr-un borcan si se pun la frigider.
Observatie: daca otetul este mai acru (8-9%), se micsoreaza cantitatea de otet, altfel ciupercile ies cam acre.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu