Aromata, cu gust intens. Sursa aici.
1/2 pahar stafide
2 linguri lichior sau suc de fructe
1 pahar faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un virf de cutit de sare
3/4 pah. zahar
50 g unt moale la temperatura camerei
1 banana mai mare rascoapta (sau 2 mai mici), pasata
3 linguri lapte batut
esenta vanilie sau zahar vanilat
2 albusuri mari (cind nu am ce face cu galbenusurile, pun 1 ou)
1/3 pah. miez de nuca, taiat bucatele
Se toarna lichiorul sau sucul de fructe fierbinte peste stafide si se acopera. Se lasa un sfert de ora sa se umfle.
Se infierbinta cuptorul la 180°C (350°F).
Se unge o forma (20/20 cm) cu unt sau se tapeteaza cu hirtie de copt.
Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
In alt vas (mai mare) se bate untul cu zaharul circa 2 minute.
Se adauga banana pasata, laptele batut, vanilia si albusurile. Se bate bine.
Se adauga faina si se amesteca cu o lingura de lemn. Apoi se pune miezul de nuca si stafidele, se amesteca bine.
Se toarna compozitia in forma pregatita, se niveleaza suprafata.
Se coace circa 30-40 minute, pina la rumenire.
Se raceste pina la temperatura camerei si se taie bucati. Se presara cu zahar pudra, dupa preferinta.
Eu am folosit o forma mai mare (20/30), de aceea mi-a iesit prajitura nu foarte inalta.
2 linguri lichior sau suc de fructe
1 pahar faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un virf de cutit de sare
3/4 pah. zahar
50 g unt moale la temperatura camerei
1 banana mai mare rascoapta (sau 2 mai mici), pasata
3 linguri lapte batut
esenta vanilie sau zahar vanilat
2 albusuri mari (cind nu am ce face cu galbenusurile, pun 1 ou)
1/3 pah. miez de nuca, taiat bucatele
Se toarna lichiorul sau sucul de fructe fierbinte peste stafide si se acopera. Se lasa un sfert de ora sa se umfle.
Se infierbinta cuptorul la 180°C (350°F).
Se unge o forma (20/20 cm) cu unt sau se tapeteaza cu hirtie de copt.
Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
In alt vas (mai mare) se bate untul cu zaharul circa 2 minute.
Se adauga banana pasata, laptele batut, vanilia si albusurile. Se bate bine.
Se adauga faina si se amesteca cu o lingura de lemn. Apoi se pune miezul de nuca si stafidele, se amesteca bine.
Se toarna compozitia in forma pregatita, se niveleaza suprafata.
Se coace circa 30-40 minute, pina la rumenire.
Se raceste pina la temperatura camerei si se taie bucati. Se presara cu zahar pudra, dupa preferinta.
Eu am folosit o forma mai mare (20/30), de aceea mi-a iesit prajitura nu foarte inalta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu