luni, 18 august 2008

Prajitura cu lamiie 1 (o sa fie si nr. 2)


Blat:

2 pahare faina (rase)
0,5 pah. zahar pudra
225 g unt sau margarina

Se amesteca faina cu zaharul pudra. Se adauga la untul taiat bucatele. Aluatul iese nu omogen, ci mai mult in forma de firimituri. Se presara firimiturile intr-o tava (aproximativ 22 cm x 38 cm), in care se pune hirtie de copt, si se preseaza cu mina pe fundul tavii si formind o bordura pe margini de circa 2 cm. Se coace cam 20 min la foc nu prea mare (180 C) .

Umplutura:
1 cutie de 400 g de lapte condensat cu zahar
4 oua
2/3 pahare suc de lamiie
1 pahar faina
1 lingurita praf de copt
un virf de cutit bicarbonat de sodiu
1 lingura coaja rasa de lamiie

Se bate cu mixerul laptele cu ouale. Se adauga celelalte componente. Se amesteca usor si se toarna peste baza prajiturii. Se coace cam 20-25 min, pina se prinde umplutura. Se raceste in forma. Se taie bucati.

Despre lapte condensat puteti citi info pe wikipedia. Daca aveti prieteni in Basarabia, ii puteti ruga sa va aduca, respectivul produs este foarte popular acolo.

Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails
© All rights reserved Natalia Negara
Toate fotografiile de pe acest blog sunt protejate de legea copyright-ului.
Folosirea in orice scop sau publicarea lor se face numai cu acordul proprietarului.