Sursa
Pentru blatul alb:
6 albusuri
6 linguri de zahar
100 g cocos
5 linguri faina
Pentru blatul maro:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1/2 plic praf de copt
2 linguri cacao
Pentru crema:
6 galbenusuri
150 g zahar
5 linguri lapte
200 g unt
Pentru glazura:
100 g ciocolata
50 g unt
2-3 linguri lapte
Se prepara aluatul alb: se bat albusurile cu zaharul, se adauga cocosul si faina. Se toarna aluatul intr-o tava unsa sau tapetata cu hirtie de copt. Peste el se toarna aluatul maro, care se prepara ca un pandispan. Se coace la foc mediu pina iese scobitoarea uscata.
Se prepara crema:
Se fierb la bain marie galbenusurile cu zaharul si laptele, amestecind continuu, pina se ingroasa. Cind s-a racit crema, se incorporeaza treptat in untul batut.
Se toarna crema peste blatul racit. Deasupra se toarna glazura. Pentru prepararea ei, se topesc ingredientele la bain marie sau la microunde, amestecind din cind in cind. Se lasa prajitura la rece citeva ore, apoi se portioneaza.
Manastirea Sfanta Ana Rohia
Acum 3 zile
4 comentarii:
ce titlu haios, si pare bunuta rau..mmmmmm...
Bună!
M-a incitat numele, apoi poza, și am făcut-o în weekend. Cu supliment: rom la blatul 2.
Foarte bună!
Denumirea m-a incitat si pe mine de la inceput. Ma bucur ca ti-a placut. Am lasat un comentariu si la tine.
aproximativ la fel e si prajitura mea Othello,foarte aspectoasa ti-a iesit
Trimiteți un comentariu