luni, 30 martie 2009

Chec la microunde


Reteta de la Laura. Excelent chec, se face foarte rapid, si are mare succes la copii. Textul retetei l-am preluat integral de pe blogul Laurei. Singura "abatere" a mea a fost ca am folosit cacao Brumi, de unde culoarea mai deschisa a checurilor.

Ingrediente pentru doua cani:

- 8 linguri rase de faina
- 8 linguri rase de zahar
- 2 linguri de cacao neagra
- cate 1/2 lingurita de praf de copt pentru fiecare cana
- 2 oua
- 6 linguri de lapte
- 6 linguri de ulei
- 2 cani goale de ceai

In fiecare cana puneti 4 linguri (rase) de faina, 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar (la fel de rase) si cate 1/2 lingurita de praf de copt.
Amestecati cu vigoare ingredientele uscate.
Adaugati oul (cate unul la fiecare cana)
Amestecati din nou, pana cand intreaga compozitie s-a omogenizat, adaugati apoi 3 linguri de ulei si 3 linguri de lapte, amestecati din nou - si gata! :)
Cana merge la cuptorul cu microunde setat la 850 de wati (merge si la 700 de wati) pentru exact 4 minute.
Dupa trecerea timpului regulamentar nu se mai admite nici o prelungire, extragem cana cu grija, ca e fierbinte, si o introducem pe urmatoarea, pregatita la fel.
O lasam sa se raceasca 1-2 minute si extragem checul din cana (iese foarte usor, treceti doar o lama de cutit de jur imprejur)
Se poate taia felii, pudra cu zahar praf, unge cu gem sau nutella, etc.

9 comentarii:

Miha spunea...

L-ai comis pana la urma. :)) L-ati papat asa simplu?

Nati spunea...

Da, l-am comis, era curiozitatea prea mare :)))
L-am papat simplu (de fapt, copiii si sotul au papat, mami doar o gustat un coltisor), dar Vlad a cerut sa-i ung o feliuta si cu miere, are niste gusturi.. :-D

Gabriela Cara spunea...

Nati, te-am regasit, ce mult ma bucur!
Am primit e-mail-ul tau si nu stii cat ma bucur. De la tine am adunat o gramada de retete minunate in urma cu ceva ani si pentru asta iti multumesc din suflet.
Acum ca te-am aflat, te voi urmari indeaproape.
Pupici mii!

Laura spunea...

Nati draga, felicitari pentru checulet! Ti-a iesit perfect!!! :)
Ma bucur mult ca ai ales sa-l faci, caci e intr-adevar gustos...si mai ales, rapid! :P
Si eu l-am preluat, incantata tare, de la o alta Laura (Laurentiu)...si il fac ori de cate ori avem pofta de ceva dulce! :)
Te pup!!!

Sabina spunea...

"deci"...prajiturile tale arata senzational.:)

Nati spunea...

Gabriela, multumesc pentru cuvintele frumoase. Imi pare rau ca nu pot tine pasul cu alti bloggeri culinari de pe net, muuuult mai harnici si mai productivi. Mai am din retetele vechi, tot nu gasesc timp, sa le postez si pe alea. Iar retete noi, ce sa zic, am cam legat-o de gard cu dulciurile, din motive de cura. Poate de Paste doar am sa fac ceva, cozonacul tau obligatoriu, prea frumos e, si o sa incerc o reteta noua de fursecuri. Daca e ceva de capul ei, o postez.

Nati spunea...

Laura, merci mult pentru reteta, si celeilalte Laure ii multumesc. Checurile le-am facut impreuna cu baiatul meu, care a fost cel mai incintat.

Nati spunea...

Sabina Y, multumesc de aprecieri. Si ca un apropo "culinar", eu sint mamica unei dulcete de septembrie 2007, numai ca una din umbra, care n-a indraznit sa scrie. Cealalta Sabina ma stie. Pupici!

gaby spunea...

Multumesc din suflet pentru desertul minunat!Am servit checul insiropat cu putin lapte dulce,dupa care am varsat din ambundenta sirop de ciocolata!Rapid si gustooooooos!

Related Posts with Thumbnails
© All rights reserved Natalia Negara
Toate fotografiile de pe acest blog sunt protejate de legea copyright-ului.
Folosirea in orice scop sau publicarea lor se face numai cu acordul proprietarului.