O alta reteta din copilaria mea. Astfel de cornulete ne facea mama, fie de sarbatori, fie asa, fara nicio ocazie. Sint foarte fragede si intr-atit de bune, incit e greu sa te opresti din mincat. Eu le-am facut cu visine si cu rahat. Dar cele mai bune, dupa parerea mea, sint cele facute cu dulceata din petale de trandafir amestecata cu miez de nuca, mori mincind, nu alta!
Aveti nevoie de:
cantitati egale de untura si smintina, in cazul dat am pus:
200 g untura
200 g smintina
0.5 lingurita de bicarbonat de sodiu, stins intr-o lingura de otet
un praf de sare
faina cit cuprinde, la proportiile de mai sus, a intrat circa 450 g
Trebuie sa iasa un aluat neted si nelipicios, de consistenta plastilinei.
Pentru umplutura:
visine fara simburi, din compot sau congelator
rahat
gem/dulceata + miez de nuca
Se framinta aluatul si se lasa la rece vreo ora. Apoi se imparte in mai multe bucati, fiecare se intinde intr-un cerc, care se taie in 8 segmente. Se pune umplutura la margine, apoi se ruleaza spre centru. Se pun cornuletele pe o tava neunsa (cel mai bine pe hirtie de copt, ca umplutura mai poate curge, si sa nu va chinuiti sa spalati tava dupa aia). Se dau in cuptorul incins la foc mediu, pina se rumenesc usor. Se scot de pe tava si se dau imediat prin zahar pudra.
🍁🍂🍁CREAM OF BEAN SOUP & CARAMELIZED ONION 🍁🍂🍁
Acum 20 de ore
11 comentarii:
O super bune!
Toate care au untura sint bune dar asta in mod deosebit!
Pofta la ele!
Foarte faine.
Soacra mea e specialista la facut cornulete. :) Si le face mici mici.
Mariana, sint bune rau, asa e, merci de comentariu!
Miha, si ai mei au fost mici, cam cit degetul meu mic, sau maxim cit inelarul. :) Se vad mari in poza pentru ca am pozat de aproape.
Nati, ador cornuletele foarte mult, cu orice umplutura, Ale tale sint foarte reusite! Bravo!!!
Foarte frumos arata si cu siguranta delicioase. Iti ofer un premiu.Te astept sa il ridici!
Gaby, multumesc de comentariu si mai ales de premiu! Ma simt foarte onorata!
Gustul copilariei! Am primit laude si comenzi :).
Data viitoare voi incerca sa rulez turtele un pic ma groase, sa iasa mai fragede.
Trin, sa va fie de bine! ;-)
O sa incerc acum reteta! Merci:)
Paste fericit!
Merge untura inlocuita cu unt sau margarina?
Lavinia, da, se poate, dar gustul va fi diferit. Tot bun, dar altul :) e deja o alta reteta.
Trimiteți un comentariu