Azi, facind curat in bucatarie, am descoperit ca uleiul de palmier din care mai am inca destul expira la sfirsitul lunii februarie. Asa ca am zis sa il folosesc urgent la ceva, deci, am facut gogosi. :-D Am improvizat cu ce aveam in frigider si mi-au iesit niste gogosele foarte bune, pufoase si spornice la mincat. :))Aveti nevoie de:
200 g brinza de vaci mai cremoasa
80 g zahar
1 ou
25 g drojdie
225 ml apa
500-550 g faina (eu nu m-am putut abtine si am pus si 2 linguri de tarite :)) )
2-3 linguri de ulei
un praf de sare
1 lingurita scortisoara, 1 fiola vanilie
ulei de palmier pentru prajit
zahar pudra
Drojdia se dizolva in apa calduta + 1 lingura de zahar. Se lasa un sfert de ora, apoi se adauga restul ingredientelor si se framinta un aluat moale, cam lipicios. Stapiniti-va tentatia de a mai pune faina, intrucit aluatul care contine brinza este de obicei mai lipicios de felul lui. Daca faina va fi in exces, gogosile vor iesi mai tari si mai aspre la gust. Se lasa aluatul la crescut pina isi dubleaza volumul. Se rup bucatele de aluat cu mina, se modeleaza bilute si se arunca in uleiul incins. Se prajesc pina se rumenesc bine, apoi se scot pe servetele, sa se scurga excesul de ulei. Se tavalesc prin zahar pudra si se servesc.
© All rights reserved Natalia Negara
Toate fotografiile de pe acest blog sunt protejate de legea copyright-ului.
Folosirea in orice scop sau publicarea lor se face numai cu acordul proprietarului.
3 comentarii:
Arata foarte apetisant. Cred ca sunt si foarte bune.
Hmmm...astea sunt pentru Robert. Cu dedicatie, asa-i? :))
Sa inteleg ca ai facut niste gogosi sanatoase? :))
Lilia, da, sint foarte bune, din ce imi amintesc de ieri ;) :p
Miha, nu erau in mod special cu dedicatie, dar da, m-am gindit la voi cind le faceam. :) De sanatoase, poti sa le zici ca sint si asa :D abia i le vei putea da cu inima impacata lui Robert. :-D
Trimiteți un comentariu