O prajitura aspectuoasa si savuroasa. Sursa aici si aici.
Pentru bilutele de brinza si cocos:
250 g brinza
50 g cocos
50 g zahar
2 galbenusuri
3 linguri fara virf de amidon
Pentru blatul de ciocolata:
4 oua
60 g zahar
50 ciocolata topita
2 linguri faina
2 linguri amidon
3 linguri cacao (toate fara virf)
un praf de sare
praf de copt pe virful unul cutit
vanilie
Pentru glazura:
120 ml lapte
50 g zahar
25 g unt
100 g ciocolata
Pentru bilute se amesteca toate componentele, apoi se modeleaza cu miinile umezite bilute de marimea unei nuci. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si unsa cu unt. Tava mea a avut 26 cm in diametru.
Se prepara aluatul:
Se bat ouale cu zaharul, se adauga ciocolata topita si vanilia, apoi ingredientele uscate (in reteta originala albusurile se bat separat si se incorporeaza la sfirsit). Se toarna aluatul obtinut peste bilutele de brinza din forma. Se coace la foc mediu (180 C) circa 25-30 de minute.
Pentru glazura:
Se pun intr-un ibric laptele, zaharul si untul, si se fierb pe foc mic citeva minute, pina se ingroasa putin. Apoi se adauga ciocolata, se amesteca rapid pina se topeste, si se toarna glazura pe prajitura calduta.
Se taie rece.
Manastirea Sfanta Ana Rohia
Acum 3 zile
30 de comentarii:
uau...arata superrrrr!cred ca e si delicioasa!
Incredibila!!! Am sa o fac si eu, si asta cat mai repede :P
Faine rau si linkurile, Nati, mii de multumiri pentru inspiratie!
Laura, chiar asteptam impresiile tale, sa stii! Iar cind faceam almoixavena, gindul imi era la tine, jur! :) Eram sigura ca iti vor face cu ochiul aceste retete! Te astept cu impresii!
Vai Natalia, m-ai dat jos, este extraordinara reteta, obligatoriu o voi incerca.
Lena, si eu cind am vazut-o, acum vreo saptamina si ceva, am ramas cu gindul la ea, am facut-o cu prima ocazie.
Ce grozava prajiturica!arata si foarte apetisanata!
Felicitari!
Ce bine arata! Am trecut-o pe lista.
Nati, sarumana pt prajitura. E delicioasa. Multumesc inca odata! Weekend frumos ;)
Mariana, Cristina, va astept cu impresii!
Gaby, ti-am scris si la tine, arata foarte bine prajiturica ta! La fel si tie o zi frumoasa!
Buna, Nati, suna foarte bine aceasta reteta. Daca te rog, imi poti da si mie cateva detalii suplimentare? As vrea sa stiu ce fel de branza ai folosit si ce marime are forma in care ai copt prajitura. De asemenea, nu am inteles foarte bine, se unge cu unt hartia de copt? Cam cat se tine prajitura la cuptor si cam cate bilute trebuie sa-mi iasa (asta ca sa nu intreb cam ce dimensiune au, asta cred ca e mai greu de estimat :). Iti multumesc anticipat pentru raspuns. Aura
Aura, am folosit brinza slaba de la harghita (vezi in poza papanasilor cum arata cutia: http://2.bp.blogspot.com/_zb6qRUFfq7U/Sq33JZKRP-I/AAAAAAAAAsU/EzgBGqixIho/s1600-h/papanasi1.jpg) E o brinza mai cremoasa, pe care imi place sa o folosesc, pentru ca nu e acra deloc. Forma are cam 26 cm in diametru. Da, am uns si hirtia de copt, asa fac de obicei cind folosesc hirtie decupata dupa forma tavei. Din cantitatea de brinza mi-au iesit 13 bilute cam de marimea unei nuci (poate un picut mai mari). NUmarul de 13 l-am potrivit eu, ca sa-mi iasa bilutele aranjate in tava sub forma de floare. POti sa faci mai multe sau mai putine, dupa cum iti vine. Timpul de copt l-am adaugat in reteta, uitasem de el, multumesc ca mi-ai spus.
Daca mai ai intrebari, iti stau la dispozitie.
Merci mult pentru lamuriri, ca de obicei esti o draguta prin promptitudinea si rabdarea cu care raspunzi. Am sa incerc si eu prajitura cat de curand. O saptamana placuta iti doresc.
Nati draga, pupici multi pentru reteta, prajiturica asta e absolut delicioasaaaaa!!!!!! :))
...i-am cam stricat eu look-ul final :P ...da' asta n-a avut nici o insemnatate :)
Am scris la mine pe blog ce si cum, hi, hi...altadata promit sa iau notite :))
Laura, sa va fie de bine, ti-am lasat un comentariu la tine pe blog :)
Vai de mine, prajitura asta e o nebunie! demult nu am vazut o prajitura care sa ma tenteze atat de mult. SIGUR o incerc! Am vazut ca bilutele tale sunt destul de albe...mie mi-era teama ca se vor face mai galbene de la cele 2 galbenusuri. Tu le-ai pus pe amandoua?
Multumesc, Cristina, Cluj
Carmina, am folosit oua de la magazin, iar ele, dupa cum probabil stii, nu sint asa de galbene precum cele de tara. Poti pune 1 ou intreg in loc de galbenusuri, in acest fel scapi si de grija albusurilor ramase. Succes, sa-ti iasa prajitura buna si aspectuoasa!
superba prajitura ! am facut duminica dar,m-am gandit sa pun si niste fructe in aluatul cu ciocolata (zmeura,visine si fragute ) .a fost un desert sublim !
buna ziua, as dori sa fac si eu aceasta prajitura care arata minunat ... ce fel de branza ai folosit? multumesc
Niko, vezi ca am scris mai sus la comentarii cuiva, am dat si poza cutiei cu brinza. Merge orice fel de brinza mai mult cremoasa decit uscata.
Multumesc mult ... am sa fac si eu aceasta prajitura de ziua Ioanei, fii-mea ... am luat o crema de branza ... abia astept sa vad rezultatul.
Nico, la multi ani pentru fetita ta, sa-i poarte numele noroc! Cum ti-a iesit prajitura?
Multumesc pentru urare ... prajitura a iesit tare gustoasa, mie mi-au iesit bilutele galbene ca am avut oua "de tara". Trebuie sa o mai fac odata cat mai recent ca nu m-am saturat de ea ... am fost multi si abia ne-a ajuns.
Buna ziua! Am gasit reteta asta acum cateva zile la tine pe blog si mi se pare ca arata superb!!! Cum ajung acasa de la facultate, cum ma si pun cu mama s-o facem! Am totusi o intrebare: ce fel de ciocolata ai folosit? Trebuie sa fie neagra sau poate fi si dulce gen Milka, Poiana etc.? Multumesc frumos si un Paste fericit!
Maria, sigur ca poti folosi si ciocolata cu lapte. Prajitura in acest caz va iesi mai deschisa la culoare si o idee mai dulce.
in loc de amidon se poate folosi altceva???
kirki, poti folosi faina, dar amidonul este un liant mai fin decit faina. Amidon gasesti la orice supermarket, daca esti din Romania.
buna, nati! am facut si eu aceasta prajitura, mi a iesit f buna, e delicioasa, am renuntat insa de data asta la glazura, poate o voi face data viitoare. multumes c pt reteta!
Buna. Am facut si eu prajitura, dar are un miros puternic de amidon. In reteta e vorba despre lingura sau lingurita de amidon? Daca il inlocuim cu faina, prajitura are acelasi aspect si gust? Se poate de folosit si tava de sticla? Multumesc mult
Corina, în reţetă e vorba despre linguri fără vârf. Nu înţeleg de ce are miros puternic de amidon prăjitura, am pregătit de nenumărate ori fursecurile Alfajores (există reţeta aici pe blog), unde cantitatea de amidon este mult mai mare ca aici, şi tot nu se simte mirosul.
Ce fel de amidon ai folosit, din porumb sau cartofi?
Ai putea să înlocuieşti amidonul cu făina, n-ar trebui să se schimbe prea mult. Amidonul dă un gust mai fin, ăsta e rostul lui aici. Şi în unele sosuri se foloseşte amidon în loc de făină, în acelaşi scop.
Trimiteți un comentariu