Denumirea a fost pentru copii, pentru a-i intriga. :) Pieptul de pui este de obicei uscat si fad. Iar daca il invelim in bacon, capata fragezime si savoare.
Aveti nevoie de:
2 piepti de pui
250 g bacon feliat subtire
cimbru, piper
Pieptul de pui se spala si se taie fisii potrivit de groase, cam de lungimea unui deget. Se presara cimbru si piper, se amesteca bine. De obicei baconul este destul de sarat, asa ca nu e nevoie de sare. Se ia fiecare fisie de carne si se infasoara intr-o felie de bacon. Se aseaza intr-o tava neunsa. Se da tava in cuptorul incins, pentru 30-40 de minute, sau pina se rumeneste baconul. Se servesc cu orice garnitura, noi am avut orez.
Manastirea Sfanta Ana Rohia
Acum 3 zile
11 comentarii:
Super interesanti purcelusii :)
Trebuie incercati obligatoriu!
Lena, se fac si f simplu!
Foarte interesant arata. In plus, am remarcat ca ai ornat totul foarte frumos!! si tu care ziceai ca nu te pricepi la ornat mancarea :)
Ce denumire haioasa le-ai gasit! :))
Miha, cu cit e mai amuzanta denumirea, cu atit sint copiii mai intrigati sa guste, cel putin ai mei. :)
Hehe...ce bine...
Ai mei nu-s asa...lor tre sa le placa ce vad...sa nu fie cu prea mult rosu...cu prea mult verde...:)))Si bucatile taiate potrivite, numa bune, nici prea mari, nici prea mici...:)))
A, pai n-am zis nimic de mincat, ci doar de gustat! :))) Vanda, apropo, a scuipat de la prima bucatica, dar lui Vlad i-au placut.
Am trecut bacon-ul pe lista de cumparaturi. Desi carnea nu e o problema la noi...cred ca vor manca. ;)
Bafta! ;)
ohh...purcelusii tai arata minunat
Da, baconul face minuni cu carnea care tinde sa se usuce repede (ca de ex: pieptul de pui, muschiul de pork, etc). Eu cand fac chiar un pui intreg la cuptor pun fasii de bacon peste pieptul de pui...ii da mai mult gust si pastreaza carnea suculenta..fara sa se usuce. Si muschiuletul de porc invelit in bacon e senzational!!
Kitty, merci de idei, o sa incerc si eu sa coc puiul sub "paturica" de bacon.
Trimiteți un comentariu