duminică, 31 august 2008
vineri, 22 august 2008
Aluatul fals dospit al lui Dr. Oetker
Varianta simpla:
150 g brinza de vaci mai mult cremoasa decit uscata
6 linguri lapte
6 linguri ulei
1 lingurita sare
300 g faina
1 pliculet (10 g) praf de copt
Varianta dulce:
150 g brinza de vaci mai mult cremoasa decit uscata
6 linguri lapte
6 linguri ulei
virf de cutit sare
1 pliculet zahar vanilat
75 g zahar
300 g faina
1 pliculet (10 g) praf de copt
Se amesteca intr-un vas brinza, laptele, uleiul, sarea/zaharul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de brinza si se framinta, dar nu prea mult, efectiv citeva minute, cit nu se mai lipeste aluatul de miini.
Foarte important: daca brinza nu este cremoasa, ci mai mult uscata, se va micsora cantitatea de faina: mai intii se pune jumatate, apoi, pe masura ce se framinta, se mai adauga daca e nevoie. Daca se pune toata faina in cazul unei brinze uscate, aluatul va iesi foarte tare.
Salata "Poiana cu ciuperci"
2-3 cartofi
2-3 morcovi
2 oua
100 g cascaval
o jumatate de piept de pui fiert/copt
1 legatura de patrunjel + 1 de marar
2-3 fire ceapa verde
maioneza
Se fierb cartofii, morcovii si ouale. Dupa ce s-au racit, se rad prin razatoarea cu ochiuri mari, in vase separate. Se rade si cascavalul separat. Pieptul de pui se taie bucatele mici. Verdeata si ceapa se taie marunt.
Se tapeteaza un vas cu folie alimentara. Se pun ciupercile cu palariile in jos, acoperind tot fundul vasului. Se pune verdeata tocata deasupra ciupercilor.
Apoi se aseaza stratul de cartofi, indesind cu mina. Se unge cu maioneza. Se aseaza morcovul ras, apoi cascavalul. Se unge din nou cu maioneza. Ouale rase impreuna cu carnea se amesteca cu maioneza si se aseaza ca ultim strat. Se acopera cu folie si se da la rece pentru vreo ora. Apoi se rastoarna pe platou.
Observatie: salata e mai aspectuoasa atunci cind ciupercile sint mai micute:
joi, 21 august 2008
Ciuperci marinate
1/3 pahar (circa 80 g) otet de mere (concentratie acid acetic – 5%)
1/2 pahar (circa 120 g) ulei
2-3 catei usturoi
10 boabe de piper negru
1 lingurita sare
2 lingurite zahar
4 foi de dafin
Se spala ciupercile. Daca sint mari, se taie in 2 sau 4 bucati. Usturoiul se trece prin presa.
Intr-o cratita se pun toate componentele retetei si se acopera cu capacul. Se pune cratita pe foc moderat. Dupa ce da in clocot, se da focul mic si se mai tine 5 minute.
Dupa ce s-au racit, se muta ciupercile intr-un borcan si se pun la frigider.
Observatie: daca otetul este mai acru (8-9%), se micsoreaza cantitatea de otet, altfel ciupercile ies cam acre.
Pandispan cu suc de portocale
3/4 pahar suc de portocale
1/3 pahar ulei
1,5 pahar zahar
6-7 oua
3 lingurite praf de copt
2 pahare faina
Se amesteca uleiul, sucul, galbenusurile si 1 pahar de zahar. Se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
Se bat separat albusurile cu o jumate de pah. de zahar. Se amesteca cu grija cele 2 compozitii.
Se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina, se coace la foc moderat.
Tort de ciocolata cu trufe (Truffle Cake)
Pentru foi:
6 galbenusuri
5 albusuri
2/3 pah. zahar (150 g)
1/2 lingurita tartar sau suc de lamiie
2 linguri apa fierbinte
2 linguri cacao
5 linguri faina
2 linguri amidon
Pentru sirop:
3 linguri apa
2 linguri zahar
1 lingura lichior (eu am folosit de ciocolata)
Pentru crema:
150 g ciocolata (de preferinta amaruie)
2 pahare frisca lichida (minim 30% grasime)
Pentru trufe:
150 g ciocolata
1/3 pah. frisca lichida
1 lingurita lichior
200 g ciocolata pentru glasarea bomboanelor si ornarea tortului
Foile:
Se incalzeste cuptorul la 190 grade (foc mediu). Se deseneaza pe hirtie de copt, cu ajutorul unei farfurii, 8 cercuri de 20 cm. (eu am avut doar 2 hirtii pe care le-am folosit alternativ, de citeva ori, pina am copt toate foile, dar daca aveti un aragaz mai mare, puteti coace mai multe foi o data).
Se bat albusurile spuma cu 50 g zahar.
Galbenusurile se bat cu restul de zahar (100 g) pina se albeste compozitia. Batind incontinuu, se adauga cacaua dizolvata in apa fierbinte.
Faina se cerne impreuna cu amidonul si se incorporeaza atent in galbenusuri.
Se incorporeaza albusurile cu atentie, in 3 reprize.
Se unge hirtia de copt cu unt si se intinde aluatul cu lingura in cercurile desenate (merg cam 3 linguri pentru fiecare foaie), fara sa se depaseasca marginile, nivelind suprafata (mie mi-au iesit 10 foi din cantitatile de mai sus).
Se coc foile 5-8 minute. Atentie sa nu se arda. Se acopera cu un prosop si dupa ce se racesc, se scot cu atentie de pe hirtie si se pun pe un platou.
Siropul:
Se da in clocot apa cu zaharul. Se ia de pe foc si se adauga lichiorul.
Crema:
E mai bine sa se inceapa pregatirea ei cu o zi inainte de asamblarea tortului. Se incalzeste frisca pina aproape de fierbere si se toarna peste ciocolata rasa. Se amesteca bine pina se topeste ciocolata si se lasa la racit. Se tine la rece citeva ore bune. Inainte de asamblarea tortului, se bate crema cu mixerul pina se intareste.
Trufele:
Se incalzeste frisca pina aproape de fierbere si se toarna peste ciocolata rasa. Se amesteca bine pina se topeste ciocolata, se adauga lichiorul si se lasa la racit. Peste citeva ore se ia din compozita intarita cu lingurita si se formeaza bilute cu diametrul de circa 2 cm. Se pun bomboanele pe hirtie de copt/pergament si se baga la congelator pentru o ora. Se topeste ciocolata si se glaseaza trufele. Se lasa la intarit.
Asamblarea tortului:
Se insiropeaza fiecare foaie cu sirop cu ajutorul unei pensule si se unge cu crema. Intregul tort se unge cu crema pe suprafata si margini. Se aseaza trufele pe tort si se orneaza cu ciocolata rasa.
Prajitura “Lady’s fingers”
Aluat pentru “fingers”:
150 g unt
1,5 pahare apa
1,5 pahare faina (200 g)
6 oua
Crema:
800 g smintina
1 pahar zahar
vanilie
cacao pentru decor
Se pune la fiert apa cu untul, iar cind da in clocot, se adauga faina, amestecind continuu cu o lingura de lemn. Se mai tine un pic pe foc, pina cind aluatul incepe sa se dezlipeasca de vas. Se raceste un pic, apoi se adauga ouale pe rind, amestecind bine.
Se pune aluatul intr-o punga, care se taie la virf, si se spriteaza mici “degetele”, de grosimea unui creion si de circa 5 cm lungime, pe o tava pe care s-a asternut hirtie de copt. Se coc la foc mare, destul de repede (cam 10-15 minute). Arata cam asa cind sint coapte:
(din cantitatea de mai sus de aluat mie imi iese o cratita de 2.5 l plina cu “degetele”)
Se bate smintina cu zaharul si vanilia.
Se inmoaie fiecare “degetel” in frisca si se aseaza intr-un vas mai adinc, in straturi. Se toarna deasupra restul cremei, se niveleaza cu lingura si se presara cacao.
Se pune prajitura la rece, pentru minim 6-7 ore.
Biscuiti cu ovaz
Sursa aici.
100 g unt moale
o jumatate de pahar de zahar
2 pahare fulgi de ovaz
1 ou
1 lingura faina
2-3 linguri nuca macinata
Untul se amesteca bine cu zaharul, se adauga fulgii de ovaz, din nou se amesteca bine, si tot asa cu fiecare component.
Se ia din compozitie si se formeaza cu mina turtite de forma ovala sau rotunda. Se pun pe tava pe care s-a asternut hirtie de copt. Se coc biscuitii la foc moderat cam 20-25 minute.
Prajitura cu banane
2 linguri lichior sau suc de fructe
1 pahar faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un virf de cutit de sare
3/4 pah. zahar
50 g unt moale la temperatura camerei
1 banana mai mare rascoapta (sau 2 mai mici), pasata
3 linguri lapte batut
esenta vanilie sau zahar vanilat
2 albusuri mari (cind nu am ce face cu galbenusurile, pun 1 ou)
1/3 pah. miez de nuca, taiat bucatele
Se toarna lichiorul sau sucul de fructe fierbinte peste stafide si se acopera. Se lasa un sfert de ora sa se umfle.
Se infierbinta cuptorul la 180°C (350°F).
Se unge o forma (20/20 cm) cu unt sau se tapeteaza cu hirtie de copt.
Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
In alt vas (mai mare) se bate untul cu zaharul circa 2 minute.
Se adauga banana pasata, laptele batut, vanilia si albusurile. Se bate bine.
Se adauga faina si se amesteca cu o lingura de lemn. Apoi se pune miezul de nuca si stafidele, se amesteca bine.
Se toarna compozitia in forma pregatita, se niveleaza suprafata.
Se coace circa 30-40 minute, pina la rumenire.
Se raceste pina la temperatura camerei si se taie bucati. Se presara cu zahar pudra, dupa preferinta.
Eu am folosit o forma mai mare (20/30), de aceea mi-a iesit prajitura nu foarte inalta.
Prajitura cu lamiie nr. 2 (fara lapte condensat)
Baza prajiturii:
2 pahare faina
2/3 pah. zahar pudra
1/4 pah. amidon
un virf de cutit de sare
1 pachet de unt (200 g), taiat bucatele
Umplutura de lamiie:
4 oua, batute usor
1,5 pah. zahar
3 linguri faina
coaja rasa de la o lamiie
2/3 pah. de suc de lamiie
1/3 pah. lapte
un virf de cutit de sare
Pentru baza prajiturii:
Din ingrediente se face un aluat fraged care se pune intr-o forma (20/30), in care s-a asternut hirtie de copt. Hirtia trebuie sa fie un pic mai lata, sa iasa din marginile formei, ca sa putem apuca de ea pentru a scoate prajitura din tava, inainte de a o taia. Se apasa aluatul pe fundul formei (grosime circa 5 mm) si un pic pe margine (inaltime circa 1 cm). Se pune forma in frigider pentru o jumatate de ora, apoi se coace la foc moderat circa 20 min., pina se rumeneste blatul.
Pentru umplutura:
Se bat ouale cu zaharul si faina, apoi se adauga coaja si sucul de lamiie, laptele si sarea, se amesteca bine.
Se scade un pic focul la cuptor. Se toarna umplutura pe blat (e lichida rau, nu va speriati, asa si trebuie sa fie). Se coace pina se prinde umplutura, circa 20 min. Se raceste pina la temperatura camerei, apoi se scoate din forma cu ajutorul marginlor mai lungi ale hirtiei de copt. Se pune pe un fund de lemn si se taie bucati.
Briose sarate cu brinza topita
200 g brinza topita
2 oua
2 lingurite zahar
0.5 lingurita sare
1.5 lingurita praf de copt
un virf de cutit de bicarbonat de sodiu
2 linguri ulei
2 linguri smintina
3/4 pahar faina (circa 100 g)
Brinza topita se pune intr-un vas. Se adauga ouale si se bate bine, apoi uleiul si smintina.
Intr-un vas separat se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Se amesteca cele doua compozitii.
Dupa preferinta se poate adauga in aluat umplutura dorita (ceapa verde sau praz, cubulete de sunca/cirnaciori afumati sau cascaval).
Se ung formele de briose si se toarna aluatul cam la 2/3 din forma.
Se pune in cuptorul preincalzit si se coace la foc moderat timp de 20-25 minute.
Cind sint gata, se opreste focul si se lasa usa cuptorului intredeschisa timp de 10 minute.
Tarta cu dovleac
Cu acelasi aluat am facut intr-o zi o tarta de dovleac
Deci, aluatul este cel de mai sus (adica mai jos :p), de la tortul cu brinza.
Iar umplutura a avut urmatoarea compozitie:
500-600 g dovleac copt
2-3 linguri de zahar
4 oua
100 g smintina
1 lingurita de scortisoara
Se bat ouale cu zaharul, se adauga smintina, scortisoara si dovleacul pasat. Se toarna peste aluatul pus in forma si se coace la foc potrivit pina se prinde umplutura.
Tort nemtesc de brinza
Un tort foarte fin la gust, e unul din preferatele mele.
Pentru blat:
200 g faina
1 pliculet praf de copt
75 g unt
75 g zahar
1 fiola esenta de vanilie
1 ou
Pentru umplutura:
750 g brinza de vaci
150 g zahar
4 oua
1 pliculet zahar vanilat
250 ml lapte
2-3 linguri amidon
Blatul:
Se amesteca toate componentele pentru aluat. Iese aluat pentru baza tortului. Se ia o forma cu pereti detasabili (diametrul optim – 26 cm), se unge cu un pic de unt si se intinde aluatul in ea cu miinile, formind de jur inprejur o bordura de circa 3 cm. Daca se lipeste aluatul de miini, se umezesc periodic cu apa. Pina se pregateste crema, se pune forma cu blat in frigider.
Umplutura:
2 oua + 2 galbenusuri se bat bine cu 100 g de zahar si esenta de vanilie. Se adauga brinza (de preferat sa se treaca printr-o sita), se amesteca, apoi laptele si amidonul si iar se amesteca.
Se toarna crema peste blat. Se bat 2 albusuri cu restul de zahar (50 g) si se aseaza bezeaua pe crema de brinza.
Se coace la foc mediu (175-180 grade) timp de 60-70 minute. Atentie la bezea, daca se arde, se micsoreaza focul si se acopera forma cu staniol.
Se scoate din forma cu atentie abia dupa racirea completa.
Observatiile mele: uneori prefer sa pun ouale intregi in umplutura, iar dupa coacere, sa ornez tortul cu fructe si sa torn jeleu peste ele, se poate vedea din poza.
Chec dietetic cu fructe uscate
350 g fructe uscate (stafide, curmale, caise uscate, prune uscate, in cantitati variabile) sau 200 g fructe uscate + 150 g miez de nuca
75 g zahar
2 oua
250 g faina (sau 150 g faina + 100 g fulgi de ovaz sau tarite de griu)
1 pliculet praf de copt
Fructele uscate se taie bucatele (cele mai mari), se pun intr-o cana si se toarna ceaiul fierbinte peste ele. Se acopera cana si se lasa o jumatate de ora.
Ouale se bat cu zaharul citeva minute. Se adauga restul componentelor (inclusiv ceiul in care s-au infuzat fructele), se amesteca bine.
Se toarna aluatul intr-o forma unsa cu unt (eu folosesc forma de chec). Se coace cam 45-55 minute la foc moderat.
Se taie dupa ce s-a racit.
miercuri, 20 august 2008
Nu doar retete
marți, 19 august 2008
Tort Krancin-Mancin
Seamana mai mult cu o tarta, dar asa cum in original se numeste tort, am lasat si eu denumirea de tort. Sursa aici.
Aveti nevoie de:
150 g ciocolata amaruie
70 g miez de seminte de floarea soarelui
50 g de fulgi expandati, oricare
diverse fructe (mure, coacaze, capsuni, etc.)
1 pliculet de gelatina pentru tort
1. Ciocolata se rupe bucatele si se topeste la bain marie.
2. In ciocolata fierbinte se pun fulgii si miezul de seminte si se amesteca bine. Fulgii si semintele trebuie sa fie complet cuprinse de ciocolata.
3. Intr-o forma rotunda (eu am folosit una cu pereti detasabili, cu diametrul de 28 cm) se asterne folie alimentara, astfel incit aceasta sa acopere fundul si peretii formei. Se toarna in forma compozitia de ciocolata si se intinde cu lingura, apasind. Se baga la frigider pentru 40-50 minute.
4. Fructele (daca sint proaspete), se spala si se usuca. Eu am folosit congelate (amestec de fructe de padure), de aceea le-am lasat un pic sa se decongeleze. Se scoate forma cu din frigider si se aseaza fructele pe „blat” in ordinea dorita.
5. Se prepara gelatina conform instructiunilor de pe plic. Se toarna uniform pe fructe cu ajutorul unei linguri. Se baga tortul la frigider pentru minim o ora. Dupa acest interval timp se scoate tortul din forma si se aseaza pe un platou. E un tort cu un gust proaspat si inedit, datorat combinatiei foarte reusite intre ciocolata dulce si fructele acrisoare.
Prajitura cu mere
3 ouă se bat usor cu 2-3 linguri de zahar, cu telul sau furculita, timp de 2-3 minute, nu e nevoie de mixer. Se adauga 1 pahar (200 g) de iaurt simplu (sau sana, kefir, lapte batut), se amesteca bine. Se rade pe razatoarea mica coaja unei lamii, se stoarce sucul din lamiie, se adauga in compozitie coaja maruntita si sucul.
Intr-un alt vas se amesteca 1,5-2 pahare faina (200-250 g) si o lingurita de bicarbonat de sodiu sau praf de copt.
Se curata de seminte si codite vreo 500-600 g mere, dacă vreti, si de coajă, eu o pastrez. Se taie merele bucati mai mari.
Se amesteca bine toate trei compozitii. Merele trebuie sa fie predominante, aluatul abia sa le cuprinda, aici sta tot farmecul. Deci daca e nevoie, se mai adauga mere.
Se toarna aluatul intr-o tava ca pentru friptura, in care se asterne in prealabil hirtie de copt unsa cu un pic de ulei sau unt. Se niveleaza cu lingura si se baga in cuptorul preincalzit, se coace mai intii la foc mare vreo 10 minute, dupa aia la foc moderat pina se rumeneşte (cam inca 20-30 minute). Se verifica cu o scobitoare de lemn daca s-a copt inauntru. In caz ca e deja rumenit, dar inauntru e crud, se acopera tava cu o folie de aluminiu.
Blinii cu dovleac
Bliniile sint ca un fel de clatite, dar mai groase si se fac cu drojdie
500 g dovleac
2 pahare faina
2 oua
3 linguri zahar
20 g drojdie
2 pahare lapte
un virf de cutit de sare
Dovleacul se fierbe in apa cu sare sau se coace (eu il coc in cuptorul cu microunde), se raceste si se paseaza.
In maia se adauga piureul de dovleac si galbenusurile frecate cu zahar si sare, se amesteca foarte bine. Se bat bine albusurile si se incorporeaza atent in aluat. Se lasa un pic la crescut.
Bliniile se coc pe tigaia unsa cu un pic de ulei, exact cum se fac clatitele, se ia aluat cu polonicul si se toarna, avind grija ca acesta sa acopere toata suprafata tigaii. Aluatul fiind mai dens, bliniile vor iesi mai groase. Se coc pe ambele parti pina la rumenire.Se servesc calde cu smintina, dar merg foarte bine si reci.
Tort cu jeleuri
1 l frisca La Dorna (cutie rosie, 32% grasime) – merge si iaurt, inclusiv de fructe
1 cana zahar
2 pliculete gelatina (Dr. Oetker)
Se prepara jeleurile conform instructiunilor, se toarna fiecare lichid intr-un vas mai larg si se baga la rece sa se prinda. Dupa ce se prind, se taie jeleurile cubulete.
Intre timp, se bate frisca cu zaharul. Separat se pune la umflat gelatina intr-o cana, cu 2-3 linguri de apa. Se topeste gelatina tinind cana intr-un vas cu apa fierbinte si amestecind continuu, sau la microunde la putere mica. Dupa ce s-a topit, se lasa gelatina sa se raceasca pina la temperatura camerei si se incorporeaza atent in frisca batuta. Pentru o omogenizare mai buna, se foloseste mixerul. Apoi se adauga cubuletele de jeleuri, se amesteca din nou si se toarna compozitia intr-o cratita/salatiera/casoleta clatita cu apa rece. Deasupra se pot pune niste biscuiti, daca se doreste o idee de blat. Se pune tortul la frigider pentru citeva ore. Dupa ce s-a prins, se rastoarna pe un platou. Ca sa iasa mai usor, se poate cufunda forma pentru citeva secunde in apa fierbinte.Tortul se poate orna cu figurine taiate din jeleuri, sau cu ciocolata rasa. Arata foarte frumos cind il tai, cubuletele de jeleuri fiind transparente, parca ar fi niste ferestruici.
luni, 18 august 2008
Prajitura cu lamiie 1 (o sa fie si nr. 2)
2 pahare faina (rase)
0,5 pah. zahar pudra
225 g unt sau margarina
Se amesteca faina cu zaharul pudra. Se adauga la untul taiat bucatele. Aluatul iese nu omogen, ci mai mult in forma de firimituri. Se presara firimiturile intr-o tava (aproximativ 22 cm x 38 cm), in care se pune hirtie de copt, si se preseaza cu mina pe fundul tavii si formind o bordura pe margini de circa 2 cm. Se coace cam 20 min la foc nu prea mare (180 C) .
Umplutura:
1 cutie de 400 g de lapte condensat cu zahar
4 oua
2/3 pahare suc de lamiie
1 pahar faina
1 lingurita praf de copt
un virf de cutit bicarbonat de sodiu
1 lingura coaja rasa de lamiie
Se bate cu mixerul laptele cu ouale. Se adauga celelalte componente. Se amesteca usor si se toarna peste baza prajiturii. Se coace cam 20-25 min, pina se prinde umplutura. Se raceste in forma. Se taie bucati.
Despre lapte condensat puteti citi info pe wikipedia. Daca aveti prieteni in Basarabia, ii puteti ruga sa va aduca, respectivul produs este foarte popular acolo.
Brownies Cappuccino
Prajitura de ciocolata cu crema fina de brinza si glazura de ciocolata
sursa aici.
Este o prajitura extrem de rafinata, care va impresiona si pe cei mai pretentiosi musafiri. Desi prepararea ei dureaza ceva timp, nu este deloc complicata.
Pentru blat:
120 g ciocolata amaruie de calitate, rupta bucatele
85 g unt, taiat bucatele
1 lingurita ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
3/4 pah. zahar
1 fiola de esenta de vanilie
2 oua
1/2 pah. faina
un virf de cutit de sare
1/2 pah. de miez de nuca, taiat bucati nu prea mici
Pentru crema:
150 g crema de brinza Almette cu smintina (o cutie) sau Philadelphia
40 g unt moale
3/4 pah. zahar pudra, cernuta
1/2 fiola de vanilie
1/2 lingurita scortisoara
Pentru glazura de ciocolata:
80 g ciocolata amaruie de calitate
20 g unt
1/4 pahar frisca lichida
2 lingurite ness, dizolvat in 1/2 lingurita apa fierbinte
Prepararea blatului:
Se incinge cuptorul la 180 С, se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma patrata de 20cm x 20cm (eu folosesc hirtia de copt).
Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pina cind compozitia devine omogena. Se lasa pina se face calduta, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia. Se adauga pe rind ouale; se bate bine compozitia cu telul, pina devine lucioasa. Se cerne in ea faina si sarea, se amesteca ABIA ABIA si se adauga miezul de nuca.
Aluatul se intinde cu lingura in forma si se coace cam 25 min. Se poate verifica cu o scobitoare: daca se lipesc firimituri de ea, este gata. Se scoate din cuptor si se raceste complet.
Prepararea cremei:
Se bate cu mixerul crema de brinza cu untul, pina cind crema devine pufoasa. Se adauga zaharul pudra, vanilia si scortisoara si se mai bate citeva minute. Crema se unge in strat uniform pe suprafata prajiturii. Se pune la rece pentru 1-2 ore.
Prepararea glazurii:
Se topeste pe baie de apa ciocolata, untul, frisca si nessul dizolvat in apa, amestecind continuu, pina cind glazura devine omogena. Se raceste pina la temperatura camerei.
Se unge glazura uniform pe stratul de crema. Se acopera prajitura si se da la rece pentru minim 3 ore.
Se taie in 24 patrate si se scot din forma in stare rece.
Se servesc reci sau la temperatura camerei. Se pot pastra la frigider, intr-un singur strat, acoperite, pina la 5 zile.
Va garantez ca mai mult de 1 zi nu vor rezista, sint atit de bune, incit iti vine sa le maninci pe toate odata.
Sa incepem, deci
Aproape toate retetele sint luate de pe net. O sa ma stradui sa mentionez sursa la fiecare din ele. Daca mai uit, va rog sa-mi atrageti atentia, merci. :)
Toate fotografiile de pe acest blog sunt protejate de legea copyright-ului.
Folosirea in orice scop sau publicarea lor se face numai cu acordul proprietarului.