Cum mi-a mai ramas frisca si lapte condensat dupa prajitura Kinder pinguin, am hotarit sa incerc si aceasta reteta. Rezultatul m-a incintat, atit la gust, cit la capitolul rapiditate. Singura chestie de care nu sint multumita sint pozele. Cind mi-am dat seama ca sint nereusite, nu mai aveam ce sa fotografiez. Asa ca pun o poza provizorie, iar cu prima ocazia am s-o schimb.
Aveti nevoie de:
Pentru blat:
4 oua
80 g zahar
2 linguri lapte
100 ml ulei
2 linguri pesmet sau gris
2 linguri cacao
2 linguri faina
2 linguri de miere
1 lingurita de praf de copt
esenta de vanilie
Pentru crema:
200 lapte condensat (cumparat sau facut in casa)
200 ml smintina dulce de 30% grasime
1 plic de intaritor de frisca
100 ml lapte
6 g gelatina
1 lingura cu virf de miere
esenta de vanilie
Se prepara blaturile. Se separa ouale. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si vanilia pana se albeste compozitia.
Faina se amesteca cu praful de copt, cacao si pesmetul, si se adauga la crema de galbenusuri, amestecindu-se usor. Se adauga laptele, apoi uleiul si mierea.
Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza cu atentie in compozitia de galbenusuri.
Se coc doua foi (28/38 cm) in tava tapetata cu hirtie de copt, in cuptorul incins la 180C pentru 12 minute aproximativ.
Lasam blaturile sa se raceasca fara sa se scoata hirtia.
Gelatina se pune la umflat in lapte. Dupa un sfert de ora se topeste la bain marie sau la microunde la putere mica.
Laptele condensat se amesteca cu mierea si vanilia, apoi se adauga gelatina topita in lapte.
Se bate frisca cu intaritorul, apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina.
Se lasa la frigider, si dupa ce se intareste putin, se pune pe primul blat si se acopera cu al doilea, de pe care se scoate abia atunci hirtia. Se lasa la frigider 2-3 ore, apoi se portioneaza.
CAMEMBERT LA CUPTOR
Acum 18 ore