sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Briose de ciocolata cu crema de brinza si visine

Am facut aceste briose pentru o intilnire cu niste prietene. Desi a fost o improvizatie de moment, au iesit bune de tot, incit mi s-a cerut reteta. :) Daca vreti sa le incercati, sfatul meu este sa folositi visine din compot in locul celor congelate, pentru a evita formarea unui gol in jurul lor, in timpul coacerii.

Pentru aluat:
100 g unt moale la temperatura camerei
200 g zahar
2 oua
150 g smintina fermentata groasa si grasa, eu am folosit de 24% grasime
200 ml smintina dulce 30% grasime
100 ml lapte
40 g cacao
300 g faina
1 praf de copt
un praf de sare

Pentru umplutura:
150 g crema de brinza almette sau philadelphia
2 linguri de zahar
vanilie
visine din compot sau congelate

Pentru glazura:
100 g ciocolata
50 g smintina dulce

Untul, zaharul si ouale se bat spuma cu ajutorul mixerului, pina se albeste compozitia si devine pufoasa. Se adauga ambele feluri de smintina, laptele, se amesteca bine, iar la sfirsit, faina amestecata cu cacao, sarea si praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat gros si onctuos, ca o crema de ciocolata.
Separat se bate crema de brinza cu zaharul si vanilia, se da la congelator pentru citeva minute, ca sa se intareasca.
In formele de briose se pune cite o lingura de aluat, o lingurita de umplutura, o visina, apoi se acopera cu cite o lingurita de aluat.
Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 12 briose si o forma-fluturas de silicon (in care n-am pus visine,asa au preferat copiii).Se dau la copt la foc mediu (180 C), cam 30-40 de minute.
Se scot briosele din forme si dupa ce se racesc, se glazureaza.
Pentru glazura, se topeste ciocolata cu smintina dulce pe bain-marie, amestecind.
Related Posts with Thumbnails
© All rights reserved Natalia Negara
Toate fotografiile de pe acest blog sunt protejate de legea copyright-ului.
Folosirea in orice scop sau publicarea lor se face numai cu acordul proprietarului.