Am găsit recent o reţetă nouă de pandişpan cu cacao, care m-a atras prin modul un pic diferit de preparare. Am încercat-o pentru tortul de Paşti și am rămas foarte mulțumită de rezultat. Pandișpanul iese compact și moale, cu o suprafață netedă. Nu este necesar sa fie preparat cu o zi înainte de asamblarea tortului, ca să se "aşeze". Blatul se taie minunat pe grosime chiar din momentul în care s-a răcit. Nu e nevoie nici de însiropare, blatul fiind moale și având o consistenţă ușor umedă. Încercați-l, n-o sa regretați.
Pentru măsurarea ingredientelor se folosește o cană cu volumul de 240 ml.
Aveti nevoie de:
1/2 cana de cacao
3/4 cana de apa clocotita
6 oua mari (se separa albusurile de galbenusuri)
300 g zahar (o cana si jumatate)
1/2 cana ulei
280 g faina (2 cani)
1 plic de praf de copt (10 g)
o forma de 28 cm diametru sau de 25*30 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina
Peste cacao se toarna apa clocotita si se amesteca bine pina dispar cocoloasele. Trebuie sa iasa un lichid mai gros, de consistenta uleiului.
Se bat albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar.
Separat se freaca galbenusurile cu restul de zahar, se adauga uleiul, faina cu praful de copt si compozitia de cacao, racita putin.
Se incorporeaza cu atentie albusurile, in vreo trei reprize.
Se toarna aluatul in forma pregatita, se bate usor in masa (usor, nu cu pumnul :)), cit sa se sparga bulele de la suprafata, apoi se da forma la cuptor pentru circa 40 de minute la foc mediu sau pina iese scobitoarea curata.
Se raceste in forma, apoi se portioneaza sau se foloseste pentru tort/prajituri.
CAMEMBERT LA CUPTOR
Acum 19 ore