miercuri, 22 decembrie 2010

Fursecuri "Catelusi"

Am inceput seria fursecurilor de Craciun cu acestea. Simple si distractive, se pot face impreuna cu copiii. Inspirate de aici.

Aveti nevoie de:
200 g unt
150 g zahar
2 galbenusuri
2 linguri smintina
420 g faina
20 g cacao
vanilie

Untul moale se bate cu zaharul, pina la topirea acestuia. Se adauga galbenusurile, smintina si vanilia, se amesteca bine. Apoi compozitia se imparte in doua: in una punem 220 g faina, iar in cealalta 200 g faina si 20 g cacao. Se framinta 2 bile de aluatcare se dau la rece pentru vreo ora.
Pentru modelat fursecurile, se intinde cite o foaie din aluatul maro si cel galben, se decupeaza forme de inimioare. O parte din inimioare se taie pe mijloc, formind urechile catelului, care se ataseaza la o inimioara de culoare opusa. Din bucatele mici de aluat se fac nasul si ochii. Se pun fursecurile pe tava si se coc la foc mediu pina partile galbene se rumenesc usor.
Daca v-ati plictisit de modelat, puteti face fursecuri marmorate. :)

luni, 6 decembrie 2010

Saratele din brinza de burduf

O reteta simpla de tot si rapida. Cantitatile sint aproximative.

Aveti nevoie de:
brinza de burduf (eu am folosit 200 g)
faina cit cuprinde sa iasa un aluat elastic (mie mi-a luat cam 400 g)
1-2 linguri de apa, daca e nevoie

Se pune brinza de burduf intr-un bol, se adauga faina si se framinta un aluat de consistenta plastilinei. Eu am avut nevoie si de putina apa, ca sa se lege aluatul mai bine. Se lasa la rece vreo jumatate de ora, apoi se intinde cu sucitorul si se taie fisii. Se coc pe tava tapetata cu hirtie de copt, la foc mediu, pina la o rumenire usoara. Se pastreaza intr-un vas cu capac.
Related Posts with Thumbnails
© All rights reserved Natalia Negara
Toate fotografiile de pe acest blog sunt protejate de legea copyright-ului.
Folosirea in orice scop sau publicarea lor se face numai cu acordul proprietarului.