Reteta pentru concursul Oliviei.Ingrediente pentru 2 portii:
4 ardei medii (300 g greutate totala: (72 kcal)
500 g rosii (90 kcal)
1 morcov (70 g: 28 kcal)
1 ceapa (70 g: 29 kcal)
1 lingurita ulei de masline (7.5 ml: 62 kcal)
sare, piper, busuioc, oregano, usturoi
total 2 portii: 281 kcal, total 1 portie: 140 kcal
Ardeii se coc pe gratar sau pe plita (eu folosesc o tava veche, numai in acest scop).
Se pun intr-un vas acoperit si se lasa la racit.
Intre timp se oparesc rosiile,
se decojesc si se dau prin blender, impreuna cu ceapa si morcovul
(in mai multe ture, daca blenderul e prea mic).
Intr-un ceaun se infierbinta uleiul, se toarna legumele tocate, se sareaza si se condimenteaza, se tine pe foc mediu-mare cam 10-15 minute.
Se decojesc ardeii si se adauga in sosul de rosii, se mai tine pe foc 5 minute, apoi se adauga usturoiul si se inchide focul.
Se servesc cite 2 ardei la o portie, acoperiti generos cu sos de rosii.
In afara dietei, acest fel de mincare se poate consuma cu orez sau paste. In acest caz, ardeii se pot taia fisii inainte de a fi pusi in sos (evident, curatati de cotor si seminte).
P.S.: E mai buna in varianta rece, o mincare racoroasa si delicioasa pe timp de vara.