Aromat si delicios
La masurat am folosit o cana cu capacitatea de 250 ml. In paranteze am dat gramajul componentelor, pentru comoditatea celor care au cintar.100 g unt sau margarina
1 pahar zahar (200 g)
2 oua
2 pahare faina (280 g)
1 lingurita praf de copt
1 pahar lapte batut (250 ml)
1 pahar stafide (150 g)
coaja de portocala (rasa acasa sau
din comert)
toate la temperatura camerei
Pentru sirop:
0,5 pahar de suc de portocale (125 ml)
0,5 pahar zahar (100 g)
Untul moale, la temperatura camerei, se bate cu zaharul pina devine pufos. Se adauga mai intii ouale cite unul si se bate in continuare, apoi laptele batut. Se mai bate putin.
Stafidele se spala, se usuca cu ajutorul unui prosop de hirtie si se amesteca cu faina, praful de copt si coaja de portocala.
Se amesteca ambele compozitii. Se unge o forma de guguluf (sau doua mai mici de chec) cu unt, se toarna aluatul si se da in cuptorul preincalzit la 180 C. Se coace circa 50 de minute, la sfirsit se face testul cu scobitoarea. Se scoate forma din cuptor si se lasa 10 minute.
Pina se coace checul, se prepara siropul: se da in clocol sucul de portocale in care se dizolva zaharul. Se lasa deoparte la racit. Se insiropeaza checul. Se lasa pina intra tot siropul, apoi se rastoarna forma. Se poate orna cu zahar pudra.