marți, 19 august 2008

Blinii cu dovleac


Reteta ruseasca
Bliniile sint ca un fel de clatite, dar mai groase si se fac cu drojdie

500 g dovleac
2 pahare faina
2 oua
3 linguri zahar
20 g drojdie
2 pahare lapte
un virf de cutit de sare
Se toarna intr-un vas lapte caldut, se dizolva drojdia in el, se adauga faina si se amesteca bine, aceasta fiind maiaua. Se lasa sa creasca.
Dovleacul se fierbe in apa cu sare sau se coace (eu il coc in cuptorul cu microunde), se raceste si se paseaza.
In maia se adauga piureul de dovleac si galbenusurile frecate cu zahar si sare, se amesteca foarte bine. Se bat bine albusurile si se incorporeaza atent in aluat. Se lasa un pic la crescut.
Bliniile se coc pe tigaia unsa cu un pic de ulei, exact cum se fac clatitele, se ia aluat cu polonicul si se toarna, avind grija ca acesta sa acopere toata suprafata tigaii. Aluatul fiind mai dens, bliniile vor iesi mai groase. Se coc pe ambele parti pina la rumenire.Se servesc calde cu smintina, dar merg foarte bine si reci.

3 comentarii:

Ginette spunea...

Trebuie sa le incerc, acum cat se gaseste dovleac din plin. Arata foarte bine.

Ligia spunea...

Multumim foarte mult pentru tot efortul de a ne transmite aceste interesante retete. De multe ori sunt stau si ma tot gandesc ce sa fac de mancare pentru sotul meu, dar site-ul tau a fost o adevarata inspiratie. Multumim inca odata.

Nati spunea...

Ligia, e o adevarata surpriza pentru mine comentariul tau, cu atit mai mult cu cit tocmai azi (ce coincidenta) am descoperit blogul tau (prin intermediul Inei), si am bintuit pe el citeva ore.
Sint curioasa cu ce te-a atras blogul meu, si mai ales aceasta reteta, ma refer la faptul ca majoritatea lor nu sint vegetariene. :)
Ma simt onorata de vizita ta si te mai astept, chiar daca nu sint foarte consecventa cu noutatile pe blog. O seara buna!

Related Posts with Thumbnails
© All rights reserved Natalia Negara
Toate fotografiile de pe acest blog sunt protejate de legea copyright-ului.
Folosirea in orice scop sau publicarea lor se face numai cu acordul proprietarului.