Nu mi-a placut cantitatea mare de ulei la reteta de briose de ciocolata cu umplura de almette si ciocolata alba. Asa ca am decis sa le refac, inlocuind uleiul cu smintina dulce pentru frisca. Varianta imbunatatita a iesit mai pe gustul nostru. Nu se mai simte gustul de ulei, aroma de ciocolata este parca mai intensa, iar umplutura iese mai bine in evidenta.
Pentru umplutura:
100 g crema de brinza (almette sau philadephia)
2 linguri zahar pudra
1 plic zahar vanilat
90 g ciocolata alba
Pentru aluat:
280 g faina
40 g cacao
1 lingurita bicarbonat de sodiu
160 g zahar
1 plic zahar vanilat
260 ml lapte
200 ml smintina dulce (32-35% grasime)
zahar pudra pentru ornat
Pentru umplutura se bate crema de brinza cu zaharul pudra si cu cel vanilat, se adauga ciocolata alba topita, se omogenizeaza si se lasa deoparte un sfert de ora.
Intre timp se pregateste aluatul. Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, cacaua, bicarbonatul, zaharul + cel vanilat. Se face o adincitura in mijloc si se toarna amestecul de lapte cu smintina. Se amesteca putin, dar nu constiincios, trebuie sa mai ramina ceva cocoloase.
Se umplu formele de briose cu aluat la 1/3 din volum, se adauga cite o lingurita sau o biluta modelata de umplutura (care intre timp se intareste si se poate modela), apoi se acopera cu aluat. Se coc in cuptorul incins la 180 C circa 20-25 de minute. Se orneaza cu zahar pudra (eu le-am lasat simple).
CAMEMBERT LA CUPTOR
Acum o zi
9 comentarii:
Arata foarte bine, parca si forma e mai frumoasa. De apetisante nu mai zic, mmm, par delicioase.
Chiar sint, te vei convinge. :)
Dap, arata mult mai bine, isi tin si forma foarte frumos.
Dar eu tot ma voi convinge? :)
Te tii de glume, Ileano? :))
Ce-i al tau, e pus deoparte! :))
Buna!
Am vazut ca briosele cu picaturi de ciocolata au in compozitie oua.
La aceste briose cu cioco nu se pun oua?(sunt incepatoare in ale gatitului)
Ariana, asa e, aceasta reteta nu contine oua.
Este o reteta minunata. De fiecare data cand o fac diapar briosele imediat :))
Trimiteți un comentariu