Un nou deliciu pentru amatorii de ciocolata. Sursa aici.
Pentru blat:112 g ciocolata rupta bucatele (o tableta + 2 patratele)
60 g unt
1,5 pahare faina (210 g)
3/4 pahare zahar (150 g)
2 lingurite ness
2 lingurite praf de copt
un praf de sare
1 pahar lapte batut/iaurt/smintina (250 ml)
1 banana de marime medie, pasata
2 oua
Glazura:0,5 pahar smintina dulce de minim 30% grasime (de ex. Dorna rosu)
112 g ciocolata rupta bucatele
Untul si ciocolata se topesc intr-un vas, amestecind pina la omogenizare.
Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, nessul, prafuld e copt si sarea. Se adauga laptele batut, banana pasata, ouale si se bate putin cu mixerul. Se adauga amestecul de ciocolata cu unt si se omogenizeaza.
O forma cu diametrul de 22 cm (eu am folosit una dreptunghiulara de 20/30 cm) se unge cu unt si se tapeteaza cu faina sau cu hirtie de copt. Se toarna aluatul in forma. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 C timp de circa 40 de minute. Se verifica daca e gata cu o scobitoare. Se lasa la racit.
Se prepara glazura:Smintina se infierbinta intr-un ibric pina aproape de punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si se amesteca pina la omogenizare. Se raceste pina la tempartura camerei si toarna pe prajitura racita si ea. Dupa vreo ora la rece se poate taia.
11 comentarii:
Asa-i ca-i buna prajitura asta? :))
Nati,interesanta reteta asta si arata tare bine! Eu am o reteta asemanatoare fara smantana si ness, si iese f. aromata. Am sa o postez cand am timp!
Miha, nu mai tin minte, ca am facut-o demult! :))
Flor, astept sa pui reteta ta!
Natalia mea scumpa, te astept cu mare drag sa treci pe la mine, unde ti-am pastrat, cu mare admiratie, un premiu deosebit: Blogger Oscar! :)
...pentru toate creatiile tale minunate, care m-au fascinat si ma fascineaza inca! :P
Mii de pupici!!!
Laura, l-am vazut, saru mina mult! Ma simt profund flatata! ;;)
Acum inteleg de ce e Dima asa rotund si frumusel! :)
Daa, il hranesc zilnic cu prajituri, la dejun, prinz si cina, nu stiai? :)))
Fata minunata ,te astept la mine sa te cadorisesc cu un nou premiu, pentru preparatele de exceptie pe care le faci si nu numai. Iti multumesc pentru fiecare reteta pe care am invatat-o de la tine!
Pupicei!
Ce pofta mi s-a facut dupa ce am vazut pozele..dar sa privim si lucrul bun, avem reteta..multumim !
Ce bine arata, cred ca e foarte buna.
Gabriela, saru mina pentru premiu, ma flateaza mult atentia din partea unei gospodine desavirsite ca tine!
Anne, Ramona, incercati reteta, sper sa va placa!
Trimiteți un comentariu