Melcisori / trandafirasi. Sursa aici.
Pentru aluat:
250 g brinza de vaci
200 g unt sau margarina
2 - 2.5 cani faina
2 galbenusuri
o lingurita praf de copt cernut cu faina
Umplutura:
2 albusuri
1 pahar de zahar
0.5 pahar miez de nuca macinat
Se freaca untul/margarina cu 3/4 din faina, apoi se adauga galbenusurile si brinza de vaci, se framinta, adaugind restul de faina cite putin, pina iese un aluat elastic, care nu se lipeste de miini. Se pune intr-o punga si se lasa la rece pentru citeva ore (sau pentru minim o ora).
Se bat albusurile cu zaharul si se adauga nuca macinata.
Aluatul se imparte in bucati egale si se intind dreptunghiuri. Acestea se ung cu bezea (atentie, nu se exagereaza), se ruleaza nu f. strins si se taie segmente de circa 2 cm lungime. Se pun fursecurile cu atentie pe o tava tapetata cu hirtie de copt, asezindu-se pe una din partile taiate. Daca s-a scurs putina bezea pe masa, se ia cu cutitul si se unge suprafata fursecului. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 C pina se rumenesc (cam 20-30 minute).
In reteta originala scrie 3 oua, dar mie personal imi iese prea multa bezea, care ramine nefolosita. Din 2 oua iese perfect, si aluatul, si umplutura.
Pentru aluat:
250 g brinza de vaci
200 g unt sau margarina
2 - 2.5 cani faina
2 galbenusuri
o lingurita praf de copt cernut cu faina
Umplutura:
2 albusuri
1 pahar de zahar
0.5 pahar miez de nuca macinat
Se freaca untul/margarina cu 3/4 din faina, apoi se adauga galbenusurile si brinza de vaci, se framinta, adaugind restul de faina cite putin, pina iese un aluat elastic, care nu se lipeste de miini. Se pune intr-o punga si se lasa la rece pentru citeva ore (sau pentru minim o ora).
Se bat albusurile cu zaharul si se adauga nuca macinata.
Aluatul se imparte in bucati egale si se intind dreptunghiuri. Acestea se ung cu bezea (atentie, nu se exagereaza), se ruleaza nu f. strins si se taie segmente de circa 2 cm lungime. Se pun fursecurile cu atentie pe o tava tapetata cu hirtie de copt, asezindu-se pe una din partile taiate. Daca s-a scurs putina bezea pe masa, se ia cu cutitul si se unge suprafata fursecului. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 C pina se rumenesc (cam 20-30 minute).
In reteta originala scrie 3 oua, dar mie personal imi iese prea multa bezea, care ramine nefolosita. Din 2 oua iese perfect, si aluatul, si umplutura.
2 comentarii:
Mmmm...tare bine arata cu bezea, imi place mult! ;-)
Liana, ies foaaarte bune fursecurile, le maninci ca pe seminte. :))
Trimiteți un comentariu